SportFoto: kragujevac.rs

Prvenstvo Srbije u streljaštvu na kragujevačkom sajmištu

Autor: Branko Vukašinović
15:37 | Sreda, 09 03 2016

Prvenstvo Srbije u strelјaštvu vazdušnim oružjem biće održano 12. i 13. marta na Šumadija sajmu. Najbolјi srpski strelci boriće se vazdušnim oružjem u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji za titule u “A“ programu. 

Na šampionatu Srbije se očekuje veliki broj takmičara, a titulu ekipnog prvaka braniće domaćini, strelci kragujevačkog kluba, koji su šampioni u gađanju vazdušnim oružjem poslednjih pet godina. 

U godini jubileja, kada obeležava 135 godina postojanja, Strelјački klub Čika Mata biće organizator jedne važne manifestacije, koju je podržao i grad Kragujevac. Drago nam je da grad i klub imaju priliku da se pokažu kao dobri domaćini”, rekao je pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević. 

Predsednik kluba “Čika Mata“ Milan Armuš poziv sve zainteresovane da dođu na takmičenje i upoznaju strelce. Ulaz je besplatan.

Trenutno možemo da se pohvalimo time da imamo dva takmičara za Olimpijske igre u Riju, u pitanju su Milutin Stefanović i Stevan Pletikosić”, naglasio je Milan Armuš predsednik kluba “Čika Mata“.

Promoter ovog takmičenja je dvostruka evropska šampionka vazdušnom puškom Andrea Arsović.

Na predstojećem takmičenju pokušaću da osvojim sedmu uzastopnu titulu. Radujem se ovom turniru, jer sam završila pripreme upravo u Kragujevcu i očekujem visok plasman”, izjavila je Arsović.

Takmičenje u Kragujevcu biće dobra prilika da strelci provere formu pred nastup na Olimpijskim igrama.