SportFoto: kragujevac.rs

Paraolimpijci se pripremali u Kragujevcu za Tokio

Autor: InfoKG
13:00 | Petak, 20 08 2021

U Kragujevcu su 20 članova nacionalne reprezentacije održali deo priprema za Paraolimpijske igre. Na najvećoj svetskoj parasportskoj smotri koja će se od 24. avgusta do 5. septembra održati u Tokiju, srpski paraolimpijci će se takmičiti u šest disciplina, a Srbija će imati i četiri ženske predstavnice. Među članovima paraolimpijske reprezentacije je i višestruki šampion sveta i Evrope, strelac kragujevačkog ”Čika Mate” Dragan Ristić.  

Za predstojeće takmičenje u Tokiju, paraolimpijski reprezentativac, strelac kragujevačkog ”Čika Dače” kaže da mu je cilj ulazak u finale i borba za medalju.

Tri puta sam bio šampion sveta, dva puta Evrope, osvojio sam dva svetska srebra, više puta obarao svetski rekord i ekipno osvajao zlato i srebro. Tokio je prvo veliko takmičenje nakon svetskog prvenstva u Sidneju 2019. godine i daću sve od sebe da osvojim olimpijsku medalju kojom bi zaokružio dugogodišnji posvećen rad”, kaže trostruki paraolimpijac Dragan Ristić. 

Reprezentacija Srbija će na paraolimpijskim igrama nastupiti u bacanju čunja, dizanju tegova, streljaštvu, stonom tenisu, biciklizmu, plivanju, paratekvondu. 

Prvi takmičari za Tokiju kreću za dva dana. Sve probleme koje nam je donela pandemija zbog održavanja treninga, priprema, pa i samih igara smo ostavili iza nas. Zahvaljujući izvanrednim uslovima za treninge u sportskom cenru ”Iskra”, jedinstvenom u Srbiji, pripreme su kvalitetno odrađene, sportisti su zdravi, vakcinisani i podigli su svoje lične rezultate. Prema listama u kategorijama u kojima se takmiče, srpski sportisti imaju šansu da osvoje neku od medalja, a siguran sam da će svako dati svoj maksimum”, zaključio je predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije, Zoran Mićović.