Kragujevčani

InfoKG posetio dom zlatnog Dragana Ristića: Porodica očekuje još jednu medalju iz Tokija

Autor: Branko Vukašinović
17:00 | Petak, 03 09 2021

Kragujevčanina Dragana Ristića, koji je osvojio zlatnu medalju u disciplini vazdušna puška 10 metara miks na Paraolimpijskim igrama, sutra ujutru očekuje nastup u Tokiju u disciplini malog kalibra. Njegova porodica, koji je portal InfoKG posetio, kaže da očekuje još jednu medalju od Dragana. 

Portal InfoKG posetio je porodični dom našeg zlatnog paraolimpijca Kragujevčanina Dragana Ristića, kojeg sutra očekuje nastup u disciplini malog kalibra na Paraolimpijskim igrama u Tokiju.

Draganova porodica sprema je za sutrašnje navijanje i očekuje još jednu medalju, s obzirom na to da je u sredu osvojio prvu zlatnu medalju za tim Srbije u Japanu, u disciplini vazdušna puška 10 metara miks.

Draganova životna priča je neuobičajena. On je pet dana pre početka bombardovanja 1999. doživeo saobraćajnu nezgodu i gotovo mesec dana bio potpuno paralizovan. Nakon toga, prvo što je pomerio bio je levi kažiprst, kojim je i “upucao“ zlatnu medalju vazdušnom puškom u Tokiju.  

I tada mi je bilo teško i sad mi je bilo teško da pratim finale. Tada mi je bilo teško jer se borio za život, jer su mu davali male šanse, manje od 1%, a sad je imao jedan krug više, tako da to mi je milije. Na kraju je i jedno i drugo ispalo dobro. Dragan je uporan i mnogo trenira. Ima moju podršku. Kod mene nema predaje i odustajanja, samo napred“, rekao je Draganov otac, Tomislav Ristić. 

U sredu ujutru je bilo uzbudljivo u porodičnoj kući našeg Kragujevčanina, kaže Snežana Ristić, Draganova supruga. Ona je Draganov nastup pratila sa svekrom, sinom i komšinicom, a kada je osvojio zlato skakali su od sreće.  

Preponosni smo na Dragana. Pokušavamo da saberemo utiske i još uvek nije izvodljivo, jer prosto svaki dan nam se nešto dešava. Ljudi zovu i čestitaju i mnogo im hvala na tome i podršci koju nam pružaju“, kaže Snežana Ristić.  

Najvatreniji Draganov navijač je njegov šestogodišnji sin Vladimir, koji je ponosan na tatu. Snežana kaže da on iako tako mali nju smiruje, pošto srčano navija kada se Dragan takmiči, što je i ovog puta bio slučaj. 

Ristići su spremni za sutrašnji Draganov nastup na Paraolimpijadi kada će se takmičiti u disciplini malog kalibra. Ne kriju da očekuju da Dragan osvoji još jednu medalju u Tokiju, shodno trudu i radu koji je uložio pre odlaska u Japan.