SportFoto: SPD Radnički

Poraz košarkaša Radničkog koji ne boli

Autor: InfoKG
13:00 | Utorak, 27 12 2022

Košarkaši radničkog gostovali su u Novom Sadu ekipi Stara i poraženi su rezultatom 82:88 (18:19, 19:34, 25:23, 20:12). Uprkos ovom porazu kragujevački košarkaši zadržali su prvu poziciju na tabeli A grupe Druge lige Srbije i tako uvećali šanse da se na kraju prvenstva plasiraju u Košarkašku ligu Srbije.

Ekipa Stara uspela je da se revanšira Kragujevčanima u hali "Petrovaradin" i nanese im treći poraz u sezoni. 

Novosađani su sa četiri pogođene trojke u uvodnoj deonici najavili prilično uspešno šutersko veče, ali su i pored toga na prvi obavezan predah otišli sa samo "pola koša" prednosti (19:18).

U nastavku meča Novosađani su bili bolji tim, pre svega zahvaljujući dobrom napadu, ali i lošoj odbrani gostiju koji su olako dopuštali svom protivniku poene u igri "jedan na jedan" i "dva na dva". tako su domaćini došli na dvocifrenu razliku, koju košarkaši Radničkog nikako nisu uspevali da stignu, uprkos tome što su u jednom trenutku došli na samo pet poena zaostatka.

Najbolji igrač utakmice bio je nekadašnji košarkaš Radničkog, a sada kapiten Stara Danilo Mijatović, koji je svom bivšem klubu ubacio 24 poena, uz samo tri promašaja iz igre i stoprocentnim učinkom u šutu za tri poena (4/4). Pored njega dobru partiju pružili su i Bumbić, koji je postigao 19 poena, Žigon sa 12 i Ratko Arsović sa 10 postignutih poena.

Najbolji u ekipi iz Kragujevca bio je Mihailo Jovičić završivši meč sa 25 postignutih poena.

Radnički će, bez obzira na ishode ostalih mečeva 12. kola, zadržati čelnu poziciju na tabeli A grupe Druge muške lige Srbije. Prvi meč u novoj 2023. godini košarkaši Radničkog odigraće 14. januara, kada će u svom terenu ugostiti ekipu Hercegovca iz Gajdobre.

Izvor: SPD Radnički