SportFoto: SPD Radnički

Poraz rukometašica u Aranđelovcu

Autor: InfoKG
13:28 | Nedelja, 26 02 2023

Rukometašice Radničkog su u utakmici 16. kola Arkus lige poražene od ekipe Bekamenta BB rezultatom 33:28, poluvreme 20:13 i tako nisu uspele da im se revanširaju za pretrpljen poraz u prvom delu šampionata na svom parketu.

Do izražaja je došlo veće iskustvo ekipe Bekamenta koji  to koristi i serijom 4:0 dolazi do velikih 5 razlike u početnoj fazi utakmice (8:3, 12.min), a zatim i 9:4, što je izazvalo reakciju klupe Radničkog. Niz  tehničkih grešaka koje su  napravile rukometašice radničkog za  ishod je imalo promašene šuteve što domaćin obilato koristi i serijom dobrih ofanzivnih poteza u 28. minutu ima maksimalnih 7 golova razlike (18:11), pa se na odmor otišlo rezultatom (20:13).

Promenom odbrambene formacije u drugom delu igre, gostujuće rukometašice su malo po malo zaustavile nalete Bekamenta i počele da anuliraju rezultatski zaostatak, koji se jedno vreme kretao na granici od 5 golova, ali do konačnog smanjenja nije došlo. Naprotiv, Aranđelovačanke su pojačale tempo, a veliki broj tehničkih grešaka se obio o glavu gošćama iz Kragujevca, tako da u 46. minutu domaćin dolazi do velikih 8 golova prednosti na svom kontu (30:22). Poslednjih desetak minuta utakmice je proteklo u nastojanju igračica Radničkog da smanje prednost domaćina, što su delimično i uspele i uz zvuk sirene beležimo konačnih 33:28 za Bekament.

U redovima Aranđelovčanki najefikasnije su bile Ana Tomković sa8 i Aleksandra Krstić sa 6 pogodaka, dok su kod Radničkog golgeterski najraspoloženije bile Teodora Veličković i Ajlin Bjelak sa po 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Marija Simić (Bekament) 

Nakon pauze zbog EHF nedelje, Radnički će u 17. kolu dočekati ekipu Pančeva u subotu 11. marta.

Izvor: SPD Radnički