SportFoto: printscreen

Pripajanje i promena imena kluba: ŽFK "Šumadija 1903" postala "Radnički 1923"

Autor: InfoKG
12:30 | Sreda, 27 06 2018

Ženski fudbalski klub "Šumadija 1903" u nastupajućoj sezoni igraće pod novim imenom - ŽFK "Radnički 1923" i biće pripojen istoimenom klubu. Novi trener ekipe je proslavljena fudbalerka, nekadašnja reprezentativka Slavka Kanjevac Pašti.

Razlozi za promenu imena su i pripajanje, kažu iz kluba, podizanje kluba na viši nivo, bolja organizacija, logistika i stabilnije finansiranje. Tako će, pored terena koji ispunjava sve uslove za igru i adekvatne klupske prostorije, fudbalerke imati i punu podršku Grada.

Nakon pripajanja i promene imena, usledio je i početak priprema za novu sezonu. Ambicije su, kaže Nenad Filipović, ozbiljne i velike i da prva sezona u najeltinijem rangu takmičenja "ne bude samo turistička". Igrački kadar je skoro u potpunosti sačuvan, a u planu su pojačanja. Klub su napustile dve igračice iz Novog Sada, a za sada su stigle dve nove. 

Stručni štab pretrpeo je izmene pa se tako Nenad Filipović zbog privatnih obaveza povlači sa mesta prvog trenera, a umesto njega tim će voditi proslavljena fudbalerka, nekadašnja reprezentativka Slavka Kanjevac Pašti.

Fudbalerke će, podsetimo, predstojeću sezonu igraju u najelitnijem rangu takmičenja - Super ligi Srbije, prvi put u istoriji kluba.