SportFoto: FK Radnički 1923

“Radnički 1923” poražen na prolećnoj premijeri - Lalatović: Presudio individualni kvalitet igrača Proletera

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 14 02 2022

Fudbaleri Radničkog 1923 porazom su započeli drugi deo sezone u Super ligi Srbije. Predvođeni novim šefom stručnog štaba Nenadom Lalatovićem, koji je danas imao “vatreno krštenje” na klupi kragujevačkog superligaša, “crveni” su na svom “Čika Dači” poraženi od novosadskog Proletera sa minimalnih 0:1.

Ni solidna poseta na tribinama stadiona “Čika Dača”, ni ogromna energija koju je Nenad Lalatović emitovao skačući pored aut linije i bodreći svoje igrače tokom svih devedeset minuta susreta, nisu sprečili još jedno razočarenje u režiji fudbalera Radničkog 1923. Bio je dovoljan jedan trenutak nepažnje, pa da Kragujevčani krenu putem bez povratka. 

Neće Nenadu Lalatoviću trenerski debi na “užarenoj” klupi Kragujevčana ostati u lepom sećanju. Učinio je harizmatični stručnjak sve što je do njega da pokrene crvenu četu sa mrtve tačke, ali uzalud. Na kraju je morao da čestita svom kolegi Dušanu Bajiću na pobedi i okrene se izazovima koji njegovu ekipu očekuju u nastavku prvenstvene trke.

Mislim da smo jako dobro ušli u utakmicu i da je Tomić uspeo da realizuje onu šansu u 7. minutu, kada je izbio “jedan na jedan” sa Petrićem, verujem da bi utakmica otišla u nekom drugom pravcu. Ovako je do izražaja došao individualni kvalitet igrača Proletera, koji su stavili utakmicu pod svoju kontrolu. Ipak, kada se uzme u obzir broj stvorenih šansi, mislim da bi nerešen rezultat bio najrealniji ishod današnje utakmice. Čestitam ekipi Proletera na pobedi. Pokazali su se kao jedna dobro organizovana i izuzetno kvalitetna ekipa, kojoj je po mom mišljenju mesto među prvih pet timova na tabeli. Mi nastavljamo borbu za opstanak. Verujem da ćemo vremenom igrati sve bolje i bolje i da ćemo u mečevima protiv nama ravnih protivnika uspeti da osvojimo dovoljan broj bodova, kako bismo se kroz eventualni baraž domogli opstanka u ligi”, smatra šef struke Kragujevčana.

Lalatović dodaje da je imao veliku želju da u finišu prelaznog roka pojača ekipu sa još par novih igrača, ali da nije uspeo u toj nameri.

Neka moja želja bila je da pojačamo konkurenciju u ekipi dovođenjem bar dva-tri nova igrača. Želeli smo Bojića, Đurića, Mrkaića, ali nažalost nije bilo dovoljno vremena da ih dovedemo. Da sam došao nešto ranije i da smo uspeli da se pojačamo, sigurno bismo sada imali za pedeset odsto jači tim. U svakom slučaju, ja verujem u ovu ekipu i mislim da ona ne zaslužuje da ispadne iz lige” poručuje Lalatović.

Bio je ovo četrnaesti poraz “crvenih” u sezoni, kojim su ostali prikovani za začelje tabele sa šesnaest osvojenih bodova.

Fudbalere Radničkog 1923 narednog vikenda očekuje gostovanje lideru na tabeli, ekipi beogradskog Partizana. 

Izvor: FK Radnički 1923