SportFoto: SPD Radnički

Radnički slomio otpor Hercegovca

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 16 01 2023

I u sedmoj utakmici na domaćem parketu ove sezone košarkaši Radničkog ostvarili su pobedu. Ovoga puta bili su bolji od ekipe Hercegovca iz Gajdobre u utakmici 13. kola Druge lige Srbije rezultatom  103:95 (24:29, 28:22, 24:31, 27:13).

U neizvesnoj utakmici igrači radničkog su morali da se pomuče kako bi slomili otpor neugodne ekipe iz Gajdobre, koja je u prestonicu Šumadije došla na krilima četiri uzastopna trijumfa. U utakmici na veliki broj poena, koja je obilovala rezultatskim turbulencijama, presudila je veća koncetracija i mirnoća izabranika trenera Stevana Mijovića u završnim trenucima meča. Tako su upisali izuzetno vrednu pobedu koja im garantuje najvišu moguću poziciju na startu predstojećeg plej-ofa.

Najistaknutiji pojedinci u taboru Kragujevčana bili su Mihailo Jovičić, koji je uz 28 postignutih poena upisao i 8 asistencija, i Stefan Milivojević, koji je ubacio 22 poena. Značajan doprinos desetom trijumfu Radničkog u sezoni dali su i iskusni Đorđe Milosavljević sa 16 poena, kao i snažni centar Mihailo Todorović, koga je samo jedan poen delio od „dabl-dabl“ učinka – 9 poena, 10 skokova.

Mateja Todorić bio je centralna figura u ekipi Hercegovca. On je meč je okončao sa 29 postignutih poena, 13 asistencija, 6 skokova, 3 ukradene, ali i 6 izgubljenih lopti. Sledili su ga Ranko Kumović sa 22, Predrag Radovanović sa 17 i Dragan Marić sa 14 ubačenih poena.

Radnički je tako zadržao vodeće mesto na tabeli A grupe Druge lige Srbije sa 23 poena, koliko je sakupio i somborski Džoker. Pored ove dve ekipe siguran plasman u doigravanje za Košarkašku ligu Srbije iz ove grupe obezbedio je i novosadski Star, dok će se ime poslednjeg putnika u plej-of znati nakon zadnjeg, 14. kola regularnog dela takmičenja, u kome košarkaše Radničkog očekuje gostovanje ekipi Morave u Vladičinom Hanu.

Izvor: SPD Radnički