SportFoto: SPD Radnički

Ribnica opravadala epitet lidera u duelu sa Kragujevčanima

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 02 11 2020

Odbojkaši kragujevačkog Radničkog nisu uspeli da stanu na put vodećem timu Super lige Srbije, kraljevačkoj Ribnici. Meč u novoj kraljevačkoj Hali sportova završen je ubedljivim trijumfom ekipe trenera Milana Simojlovića, rezultatom 3:0. 

Kraljevčani su, čini se, lakše nego što se to očekivalo izašli na kraj sa Kragujevčanima, koji su u grad na Ibru došli osokoljeni sa par uzastopnih trijumfa, rešeni da „uzdrmaju temelje“ jedinoj neporaženoj ekipi u dosadašnjem delu prvenstva. Popularnim „musketarima“ bila su dovoljna tri seta da slome otpor ekipe Dragana Kobiljskog i produže svoj niz trijumfa.

Najistaknutiji pojedinci u pobedničkoj ekipi bili su Ivan Todorović sa 13 i Žarko Ubiparip sa 11 osvojenih poena, od toga 4 sa servis-linije.

Irfan Hamzagić bio je jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u redovima kragujevačkog tima (10 poena). Tri poena manje (7) osvojili su Nemanja Dukić i Milutin Nejić.

Bio je ovo treći poraz Kragujevčana u ovoj takmičarskoj sezoni, a drugi na gostujućim terenima.

U narednom kolu četa Dragana Kobiljskog ugostiće branioca titule novosadsku Vojvodinu, ali je pre tog susreta očekuje revanš meč četvrtfinala Kupa Srbije protiv Mladog radnika u Požarevcu.