Sport

Rukometaši Srbije očekuju vrelu atmosferu u hali: Sa Rumunima u "Jezeru" borba za Evropsko prvenstvo

Autor: Jovana Mladenović
13:15 | Nedelja, 07 05 2017

Rukometaši Srbije igraju večeras od 20 časova u hali "Jezero" protiv Rumunije, u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija je u trećem kolu pobedila u rumunskom Baja Mareu sa 23:22, a selektor Jovica Cvetković rekao je da je reprezentacija pred novim početkom i da će ekipa dati sve od sebe u utakmici koja predstoji.

"Nadamo se da ćemo imati dobru atmosferu u hali. U životu se dešavaju stvari po zasluzi. Daćemo sve od sebe da pokažemo koliko volimo našu zemlju na terenu. Videćemo da li će ljudi prepoznati našu iskrenu želju da rezultatima vratimo rukomet tamo gde pripada, na vrh srpskog sporta. Treba nam podrška i nije nam lako u ovom trenutku. Ovo je novi početak, a znam da u ovom sastavu nema igrača koji ne žele, ne daju maksimum i ne vole svoju zemlju", rekao je Cvetković.

Isti je protivnik, ali nova borba. "Krećemo od nule i moramo dati i poslednji atom snage da osvojimo nova dva boda i tako se približimo ostvarenju cilja i plasmanu na prvenstvo Evrope. Biće teško, ali imamo kvalitet, znanje i volju da trijumfujemo", poručio je strelac pobedonosnog gola u Rumuniji, Petar Nenadić.

Levo krilo reprezentacije, Nemanja Ilić, kaže da je lopta u našim rukama i da se ponavljanjem borbenosti iz prethodnog meča uz pobedu ne piše znak pitanja. „Sve je u našim rukama. Ako ponovimo zalaganje koje smo prikazali u prethodnom meču, mislim da se pobeda ne dovodi u pitanje. Igrao sam dve godine u Kragujevcu i znam da ćemo imati veliku podršku sa tribina a verujem da će nas bodriti cela Srbija pored malih ekrana u želji da vratimo naš reprezentativni rukomet tamo gde mu je mesto.Ono što mogu da obećam je da će momci ostaviti srce na terenu u grotlu Kragujevačkog „Jezera“ u želji da ostvarimo krajnji cilj, kaže Ilić.

Ulaz na ovaj meč je slobodan.