SportFoto: RSS / SPD Radnički

Rukometaši Srbije kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo odigraće u Kragujevcu

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 28 02 2022

Mušku rukometnu reprezentaciju Srbije u aprilu očekuje jedna od najznačajnajih utakmica u ovoj godini. Rukometaši Srbije u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine igraće protiv boljeg iz duela Slovenija – Italija.

Želja Rukometnog saveza Srbije je bila da domaćin ove kvalifikacione utakmice bude Kragujevac, koji je od strane ovog saveza prepoznat kao grad sporta, rekla je Milena Delić, predsednica Upravnog odbora Rukometnog Saveza Srbije koja se tim povodom sastala sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem i članom Gradskog veća za sport Predragom Stevovićem.

Kragujevac nismo prepoznali samo kao sredinu sporta, već i kao sredinu u kojoj očekujemo atmosferu koju samo ovaj grad može da pruži. Poučeni iskustvom i atmosferom tokom održavanja kvalifikacionih utakmica u ženskoj i u muškoj konkurenciji iz prethodnih godina, uvideli smo da su grad Kragujevac i njegovi navijači sedmi i osmi igrač na terenu koji daju krila i dodatnu energiju reprezentaivcima. Zato verujem da ćemo zajedničkim snagama stići do cilja i kvalifikovati se na sledeće svetsko prvenstvo koje se održava 2023. godine”, rekla je Delić, izrazivši zahvalnost gradonačelniku Dašiću i njegovim saradnicima na zajednički postignutom dogovoru da Kragujevac bude domaćin utakmice.

Kada je grad u kome živite i radite i za koji se borite, od strane jednog nacionalnog sportskog saveza prepoznat kao grad sporta, a da tome najviše doprinose njegovi građani svojim sportskim duhom i kulturom, molbu Rukometnog saveza Srbije, grad Kragujevac je sa zadovoljstvom i ponosom prihvatio. Pored izgradnje sportske infrastrukture, organizacija značajnih sportskih međunarodnih događaja, u kojima se takmiče vrhunski sportisti, još jedan je od načina da negujemo i održimo taj sportski duh koji imamo”, kazao je gradonačelnik Dašić. 

Izrazio je nadu da će srpski rukometaši iz Kragujevca izaći kao pobednici i da će im kragujevačka publika pomoći da predstavljaju svoju zemlju na svetskom prvenstvu u rukometu koje se održava u Švedskoj i Poljskoj početkom sledeće godine.

Pored kvalifikacione utakmice, rukometaši Srbije u martu će u Kragujevcu odigrati i prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Rusije.