SportFoto: Simona Blagojević

Rukometašice “Radničkog” pobedile “Pančevo”

Autor: Branko Vukašinović
11:50 | Četvrtak, 20 04 2017

Rukometašice „Radničkog“ su u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa Srbije savladale ekipu „Pančeva“, rezultatom 34:22. Na taj način, “Tigrice” su napravile značajan iskorak ka ostvarenju cilja i plasmanu u final four. Revanš meč će biti odigran 3. maja u Pančevu.

Kragujevčanke su ušle opuštenije u utakmicu i posle početnog vođstva 3:1 (4.minut),Pančevke angažovanijom igrom dolaze do preokreta u 9. minutu i vođstva od 3 gola razlike 6:9. “Tigrice” su konsolidovale redove i stižu do izjednačenja 9:9 u 16. minutu. Do kraja poluvremena je viđena izjednačena igra i na odmor se odlazi nerešenim rezultatom 15:15.

U drugom poluvreme dolazi do boljitka u igri domaćina, odbrana je čvršća, napad raznovrsniji i u 44. minutu rukometašice “Radničkog” dolaze do osetnije prednosti 24:19. Prednost je do kraja utakmice rasla i “Tigrice” su zasluženo slavile sa 12 golova razlike 34:22.

Najefikasnije među “Tigricama” bila je Ksenija Petrović sa 9 pogodaka, a u stopu su je pratile Jovana Stoiljković i Katarina Stepanović sa 7. Na golu je briljirala Snežana Ležaja zabeleživši 20 odbranjenih udaraca. U ekipi “Pančeva” prednjačila je Maja Radojčin sa 8 postignutih golova.