SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog poražene na startu plej-auta

Autor: InfoKG
15:00 | Nedelja, 31 03 2024

Rukometašice Radničkog su u utakmici 1. kola plej-auta poražene na gostovanju u Novoj Pazovi od ekipe Mladost NP rezultatom 28:26, poluvreme 12:12. Nakon prve runde doigravanja, Kragujevčanke se nalaze na četvrtom mestu novoformirane tabele sa 8 bodova.

Oslabljene igračice Radničkog, lišene pomoći Dunje Tasić i Valentine Božinović su put Nove Pazove krenule čvrsto rešene da pruže dobru partiju i trijumfom započnu plej-aut protiv rivalki sa kojima su imale polovičan uspeh u regularnom delu šampionata. Susret je počeo u uobičajenom odmeravanju snaga, gde su se nakon samog starta Pazovčanke bolje snašle i prve dolaze do osetnije prednosti (5:2, 10.min). Kragujevčankama je slabo šta išlo od ruke, pa nedugo zatim beležimo i plus 4 na kontu domaćina (7:3, 13.min). Pomenutu prednost Mladost je imala sve do rezultata 9:5 u 15. minutu kada se gošće polako bude. Zgusnule su odbranu, proradila je večeras sjajna Amna Pidro na golu i na krilima njenih intervencija, devojke u crvenom dolaze i do bolje realizacije u napadu, tako da je u 26. minutu rezultat izjednačen (11:11). Do kraja ovog dela igre obe ekipe su postigle po jedan pogodak za krajnjih 12:12.

Na startu drugog dela gošće sa dva brza gola stiču prednost (12:14, 32.min), no Mladost se vraća u igru (14:14, 33.min). Usledio je dobar period igre Radničkog u kome su gostujuće igračice dugi niz vremena imale konstantnu prednost od 2 gola razlike, ali su propustile veći broj prilika da se rezultatski odlepe što bi u većoj meri odredilo dalji tok utakmice. Odbrana je u tom period dobro funkcionisala, domaće rukometašice su u par napada delovale zbunjeno, no Kragujevčanke nisu iskoristile šansu da prelome susret u svoju korist. I kao što to obično biva, Pazovčanke dolaze do svoje igre, poravnavaju na 20:20 u 46. minutu. Radnički je imao spreman odgovor na to i u poslednjih 11 minuta se ulazi rezultatom 23:23, kada domaćin izvlači korist iz nekoliko nerealizovanih napada Šumadinki i zadaje konačan udarac, prvo vođstvom od 25:23 u 52. minutu, a zatim i 28:25 u 57-om. Do kraja utakmice, gošće su ublažile poraz za konačnih 28:26.

Titulu najboljih strelaca u redovima Mladosti su ponele Tina Paunić i Nikoleta Lazarević sa po 6 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki najefikasnije bile Andrea Boner sa 10 i Helena Inđić sa 6 postignutih golova.

Igrač utakmice: Eva Jotić (Mladost NP)

Nakon tronedeljne pauze sledi drugo kolo plej-auta u kome Radnički ide na noge novosadskoj Vojvodini.

Izvor: SPD Radnički