SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog poražene u duelu bez rezultatskog značaja

Autor: InfoKG
12:00 | Ponedeljak, 25 03 2024

Rukometašice Radničkog su u 18. kolu Super rukometne lige u utakmici bez rezultatskog značaja poražene na svom terenu od jednog od pretendenata za titulu prvaka, ekipe Železničara iz Inđije rezultatom 23:24, poluvreme 11:10. U konačnom poretku nakon završetka regularnog dela prvenstva, Kragujevčanke su zauzele osmo mesto sa 8 osvojenih bodova.

Oslabljene neigranjem tri standardne prvotimke, domaće igračice su dobro otvorile meč, stvorile 2 gola prednosti na samom startu i tako pokazale da će skupo prodati kožu favorizovanim gošćama. Inđijke do prvog pogotka dolaze u 4.minutu stabilizovavši igru, no Radnički nastavlja samouvereno i u 12. minutu rezultat je glasio Andrea Boner – Železničar 5:3. Nezaustavljiva je bila u tim momentima golgeterka crvenih, a ostale saigračice su dale visok doprinos, tako da u 23. minutu beležimo najveću prednost domačih igračica (10:6). Probudile su se gošće i do kraja prvog dela igre svele prednost Šumadinki na samo gol zaostatka (11:10, 30.min).

Održavale su Kragujevčanke prednost od jednog do dva gola sve do 38. minuta i rezultata 15:13, kada Železničar pojačanom odbranom i manjkom igračica u rosteru Radničkog serijom 0:4 prelazi u vođstvo (15:17, 45.min). Održavale su gošće pomenutu prednost koja je u jednom trenutku iznosila i plus 3 (19:22, 52.min), no rukometašice Radničkog su bile uporne i požrtvovane u želji da izbore povoljan rezultat, što je i rezultiralo izjednačenjem u 57. minutu (23:23), no pogotkom u narednom minutu Inđijke postavljaju konačan rezultat utakmice 23:24.

U redovima Radničkog titulu najboljeg strelca je ponela Andrea Boner sa 14, Dragana Ranković je dodala 2 pogotka, dok su kod gošći najefikasnije bile Anja Vujnović i Una Obrenović sa po 6 postignutih golova.

Ovom utakmicom je završen regularni deo sezone Super rukometne lige, a rukometašice Radničkog očekuje doigravanje u plej-autu.

Izvor: SPD Radnički