SportFoto: SPD Radnički

Rukometašice Radničkog poražene u Inđiji

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 13 11 2023

Rukometašice Radničkog su u okviru devetog, poslednjeg kola prvog dela šampionata Super rukometne lige poražene od ekipe Železničara u Inđiji, rezultatom 27:23. Nakon završetka jesenje polusezone, ekipa iz Kragujevca zauzima deveto mesto sa 3 osvojena boda.

Kragujevčanke su na duel aktuelnim vicešampionkama otišle bez bele zastave, čvrsto rešene da prikažu dobru partiju i pokušaju da iznenade favorizovanog domaćina. Nakon startnog vođstva Železničara, gošće dolaze do svoje igre, poravnavaju rezultat (3:3), a zatim i do prve prednosti (4:5). Nošene sjajnom podrškom čuvara mreže Amne Pidro, koja je nanizala sjajne intervencije, Kragujevčanke održavaju prednost, koja u 23. minutu iznosi 7:9, a zatim i 8:10. Inđijke dolaze do daha, uvode utakmicu u egal, tako da se na veliki odmor odlazi nerešenim rezultatom 12:12.

Neverovatan pad u igri Radničkog je usledio u drugom poluvremenu. Odbrana je i dobro funkcionisala, no igra u fazi napada je potpuno stala, tako da domaće igračice to obilato koriste i dolaze do prednosti 16:12 u 40. minutu. Sušnih 11 minuta tima iz Kragujevca prekida Željana Radaković za 16:13 i kada se očekivao rezultatski povratak, usledio je novi pad uzrokovan velikim brojem tehničkih grešaka i nerealizovanih zicer prilika. Železničar je održavao prednost od 4 do 5 golova, ne dozvoljavajući Kragujevčankama da se približe i uvedu utakmicu u neizvesnu završnicu. Na isteku 60. minuta krajnji rezultat je glasio 27:23.

U redovima Železničara najefikasnije su bile Nataša Lovrić sa 8, Una Obrenović i Tamara Kocić su dodale po 6 pogodaka, dok su kod Kragujevčanki najefikasnije bile Valentina Božinović sa 9 i Željana Radaković sa 7 postignutih golova.

U sredu, 15. novembra, na programu je 10. kolo Super rukometne lige, prvo kolo drugog dela šampionata u kome ekipa Radničkog gostuje novosadskoj Vojvodini. 

Izvor: SPD Radnički