SportFoto: FK Radnički 1923

Sa “Grbavice” na “Čika Daču”: Luka Malić pojačao konkurenciju na levom boku

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 06 02 2023

U želji da dodatno pojača konkurenciju na poziciji levog beka, sportski sektor Radničkog 1923 je pred sam završetak zimskog prelaznog roka odlučio da angažuje Luku Malića, mladog i izuzetno perspektivnog 22-godišnjeg defanzivca, koji je prethodnih godinu i po dana proveo u sarajevskom Željezničaru.

Malić je minule jeseni bio standardan u ekipi trenera Edisa Mulalića, za koju je odigrao 14 utakmica i upisao 2 asistencije. Pre nego što je stigao na “Grbavicu”, perspektivni defanzivac je takođe igrao u Željezničaru, ali u onom iz rodne Banjaluke, gde je i načinio svoje prve fudbalske korake.

Dolazak u Radnički 1923 vidi kao iskorak u svojoj karijeri i priliku da se dokaže u jednom jakom i kvalitetnom takmičenju kao što je Mocart Bet Super liga Srbije.

Kada sam čuo za interesovanje Radničkog, za mene uopšte nije bilo dileme da li treba da dođem u Kragujevac. Znao sam da je Radnički jedan veoma organizovan klub, u šta sam i lično imao priliku da se uverim čim sam došao. Smatram da je ovo veliki iskorak u mojoj karijeri, posebno jer ću imati priliku da se dokazujem u jednom jakom takmičenju kao što je Super liga Srbije. Daću sve od sebe da se dokažem stručnom štabu, nadam se da ću ispuniti njihova očekivanja i pomoći ekipi da ostvari što je moguće viši plasman na tabeli“, poručio je mladi levi bek, koji je ugovorio saradnju sa Kragujevčanima do leta 2025. godine.

Luka Malić je šesto pojačanje “crvenih” u zimskom prelaznom roku. Pre njega na “Čika Daču” su stigli Nigerijac Žofri Činedu, iskusni internacionalci Milan Mitrović i Luka Milunović, perspektivni čuvar mreže Miloš Mladenović i najbolji igrač Metalca prošle polusezone Vasilije Đurić. 

Izvor: FK Radnički 1923