Sport

Šampion Turske stiže na megdan Veprovima

Autor: Jovana Mladenović
13:35 | Petak, 14 04 2017

U derbiju prvog kola najjačeg do sada izdanja međunarodne CEFL lige, koji bi umnogome mogao da odluči o pobedniku grupe Istok, srpski šampioni Kragujevac Wild Boarsi dočekuju turske prvake Koč Remse iz Istanbula, u subotu od 15 časova, na pomoćnom terenu stadiona Čika Dača.

Jedan od najboljih srpskih igrača, Strahinja Stepović, posle nekoliko sezona u Nemačkoj i Švedskoj, u Veprove je stigao upravo iz turskog tima, sa kojim je prošle godine stigao do F4 Lige šampiona i naslova prvaka Turske.

"Remsi važe za jednu od boljih organizacija u Evropi, što su i dokazali prošle godine, pobedom nad šestostrukim šampionom Švedske i braniocem Lige šampiona, Carlstad Crusadersima, i plasmanom na F4. Nisam siguran koliko se ekipa promenila u odnosu na prošlu godinu, primetio sam da ima novih igrača. U Turskoj ima dosta talentovanih igrača, ali mislim da je naša liga nešto jača, zbog većeg broja kvalitetnih timova", smatra Stepović.

Oba tima do sada su ostvarila sve pobede u svojim šampionatima. Turci su definitivno uigraniji, jer je njihov ligaški deo pri kraju i lako su izašli na kraj sa svih pet rivala, ali Veprovi u ovaj duel ulaze osokoljeni pobedom nad „večitim rivalom“, beogradskim Vukovima.

"Ostvarili smo dve pobede, sezona nije mogla bolje da počne, ali još uvek se uigravamo. Daleko smo od željene forme, međutim, iz nedelje u nedelju smo sve bolji i verujem da ćemo biti spremni za veće izazove kada dođe vreme. Očekujem tvrdu utakmicu, jer sam igrao sa tim momcima i znam da će se boriti do poslednjeg zvižduka, ali isto tako se oslanjam na našu odbranu za koju mislim da je najbolja u Srbiji. Što se tiče napada, nadam se da ćemo uspeti da realizujemo ono što smo planirali i ako to uspemo pobeda je neosporna. Ne bih nikoga da favorizujem, sve će se videti u subotu, neka bolja ekipa pobedi", zaključio je Stepović.

Pored fantastičnih importa i dobro poznatnog glavnog trenera Taliba Vajza, te dvojice bivših igrača Vukova, Save Petrovića i Stefana Drecuna, u redovima Remsa ima i bivših članova Veprova. Reč je o prvoj hvatačkoj opciji kvoterbeka Kventina Vilijamsa, Ivanu Pavloviću, koji je u sezoni 2011 igrao za Veprove i defanzivnom koordinatoru Ričardu Bondsu, koji je u dva navrata bio glavni trener Kragujevčana, 2012. i 2014. godine.

"Uzbuđen sam zbog povratka u Kragujevac. Za mene će utakmica biti jako emotivna, jer uprkos tome što sam trenirao timove širom Evrope, neke od najlepših uspomena nosim iz Veprova i Kragujevca, gde su me ljudi veoma toplo prihvatili. Znam mnogo o ekipi Veprova i mislim da gotovo da nemaju mana. Očekujem čvrstu i fizičku zahtevnu utakmicu. Moramo ograničiti broj velikih akcija protivnika i zaustaviti njihovu igru trčanjem. Mislim da će i oni uraditi isto i eliminisati velike akcije naših importa i pokušati da iskoriste naše slabosti. Bez obzira ko pobedi, Veprovi će uvek za mene biti poseban tim", rekao je Bonds.