SportFoto: Vanja Čerimagić/facebook

Spektakl na Čika Dači: Forever Storm na poluvremenu Serbian Bowla

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Subota, 08 07 2017

Jedan od najboljih hevi metal bendova u regionu, kragujevački sastav „Forever Storm“, nastupom na poluvremenu upotpuniće spektakl Serbian Bowla XIII, finala Prve lige Srbije u američkom fudbalu, u kom se danas od 17 časova, na stadionu „Čika Dača“ u Kragujevcu, sastaju domaći Divlji veprovi i novosadske GAT Vojvode.

Bend je nastao krajem 2006. godine u Kragujevcu i iza sebe ima dva studijska albuma – Soul Revolution (2009) i Tragedy (2013). Već 2007. počinje sa aktivnim radom i nastupima na „Zaječarskoj gitarijadi“, EXIT-u, i festivalima Rock On! i Rock Village, a samo godinu dana kasnije osvaja prvo mesto na Crvenačkom međunarodnom festivalu (C.M.O.K.) i za nagradu dobija izdavanje albuma.

Prvenac „Revolution“ je prošao i više nego zapaženo, s obzirom na to da je proglašen najboljim albumom 2009. godine od strane Beogradskog radija 202, kao i u izboru portala Serbian Metal.

Najveći uspesi Kragujevčana usledili su 2010. godine. Najpre su pobedili na exYu ogranku svetskog takmičenja Metal Battle i samim tim izborili plasman u finale jednog od najvećih metal festivala, nemačkog Wacken-a, gde su u konkurenciji 28 najboljih bendova iz celog sveta, osvajanjem trećeg mesta, pokazali da su zasluženo tu i da pripadaju samom vrhu. Uz to delili su binu sa nekim od najvećih imena u svetu metal muzike – Iron Maiden, Alice Cooper, Motley Crue, Kamelot, W.A.S.P. Zatim su učestvovali u live emisiji „Rat bendova“ na sarajevskoj OBN televiziji i ostvarili zavidan plasman, a početkom jula 2011. osvojili su prvo mesto u takmičarskom delu Avala Rock Festa.

Drugi album po imenu Tragedy snimljen je i izdat od strane meksičke izdavačke kuće EBM records, krajem 2013. godine, a bend trenutno radi na pripremi trećeg studijskog izdanja.

Forever storm je trenutno u sastavu: Stefan Kovačević (gitara, vokal), Miloš Miletić (gitara), Vladimir Nestorović (bas gitara), Vuk Stefanović (bubnjevi).

– Drago nam je što ćemo nastupiti na jednom ovakvom događaju, u svom gradu. Pozivamo sve ljubitelje naše muzike da dođu i da nas čuju, ali i da podrže Divlje veprove u ovoj važnoj utakmici, jer oni to svakako zaslužuju – rekao je gitarista benda, Miloš Miletić.

Foto: Vanja Čerimagić/facebook