SportFoto: kragujevac.rs

Streličarski kup "Outdoor" okupio oko stotinu takmičara u Kragujevcu

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 16 05 2022

Na stadionu FK “Jadran” održano je ligaško takmičenje u streljaštvu, Streličarski kup “Outdoor” koji je okupio oko stotinu takmičara svih kategorija, od juniora do veterana. Turnir je organizovao Streličarski klub iz Kragujevca “Oko sokolovo”.

Kragujevac je grad sporta. Kada imamo ovakve klubove kao što je Streličarski klub “Oko sokolovo” to nas čini ponosnim. Grad Kragujevac podržava ovaj klub već godinama i mislim da ćemo to činiti i u narednom periodu. Ono što ih izdvaja od drugih klubova i od drugih gradova je da u ovom klubu imamo reprezentativce, imamo vrhunske sportiste i entuzijaste koji su sopstvenim trudom sve ovo organizovali. Ovo je prvi put da je u Kragujevcu održan Streličarski kup „Outdoor” i mislim da je organizovan na najbolji mogući način. Siguran sam da će ovako organizovan turnir predstaviti Kragujevac u najboljem svetlu”, kazao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Na ovom turniru učestvovali su skoro svi  reprezentativci koji će uskoro otići na Evropsko prvenstvo u Minhen koji se održava početkom juna. Za njih je ovo takmičenje bilo još jedna dobra priprema i kontrolni turnir.

Ovo je target turnir, znači gađa se na distancama, takmičari su iz više kategorija, od juniora do veterana a takmičile su se i osobe sa invaliditetom, tako da je ovo zaista bio jedan praznik sporta u Kragujevcu.  Kao predsednik Saveza veoma sam srećan da vidim ovoliko takmičara na jednom mestu. Organizator se zaista potrudio da turnir bude organizovan na visokom nivou. Čestitam im prvi turnir od srca i želim da ovde bude meka srpskog streličarstva u budućnosti . Bio nam je potreban jedan ovakav turnir baš u centru Srbije, u Kragujevcu”, rekao je predsednik Streličarskog saveza Srbije, Dragan Svilanović.