SportFoto: Printscreen - YouTube/FK Šumadija 1903 Kragujevac

“Šumadija 1903” ovog proleća ne zna za poraz: Savladana i “Zastava 1973”

Autor: InfoKG
15:30 | Ponedeljak, 15 04 2024

Fudbaleri “Šumadije 1903” savaldali su u utakmici 19. kola Šumadijsko-raške zone ekipu “Zastave 1973”, rezultatom 4:1.

Šumadija ovog proleća ne zna za poraz. U 19. kolu Šumadinci su savladali “sedamdeset godina mlađeg komšiju” ekipu FK “Zastava 1973”. Odolevala je iskusna ekipa “Zastave” tokom većeg dela prvog poluvremena, čak se stiče utisak da je u tom periodu igre posed lopte bio na njihovoj strani, ali bez konkretnih prilika za postizanje pogodaka. Sa druge strane, ekipa Šumadije je brzim kontranapadima vrlo lako dolazila do povoljnih prilika, ali su Tatović i Janković bili nedovoljno skoncentrisani u završnici. Nagrada za bolju igru stigla je u zaustavnom delu prvog dela igre kada je na centaršut Božovića odlično odreagovao kapiten Strahinja Urošević i doneo prednost Šumadiji. 

U nastavku igre oko 150 prisutnih gledalaca moglo je da vidi četiri pogotka i kazneni udarac koji nije iskoristio Urošević u 61. minutu. Da utakmicu uvede u mirniju završnicu potrudio se Despotović pogotkom u 65. minutu. Gol nade za Zastavu postigao je Nemanja Blagojević u 77. minutu, ali to je bilo sve što su mogli u ovoj utakmici protiv razigrane Šumadije. 

Do trećeg pogotka, i pokazaće se nedostižne prednosti, Šumadija dolazi u 87. minutu posle opravdano dosuđenog kaznenog udarca, a strelac je bio Božović. Samo minut kasnije iskupio se Strahinja Urošević za neiskorišćeni kazneni udarac i svojim drugim pogotkom postavio konačan, rezultat 4:1 za “Šumadiju 1903”. 

Osvojila je Šumadija nova 3 boda, ali je ovog proleća dobila i Danijela Teslu. Mladi vezista iz utakmice u utakmicu pokazuje svoj raskošni talenat, kako u kreiranj napada svoje ekipe, tako i u defanzivnim zadacima gde je bio neprelazan bedem na sredini terena.

Da sve protekne u najboljem redu kada su pravila fudbalske igre u pitanju pobrinuo se vrlo dobri sudijski tim iz Kragujevca, glavni sudija Anđelko Aksentijević i pomoćnici Andrej Raković i Dragan Kuljanin. 

Ni malo naivan protivnik sa mnogo kvalitetnih i iskusnih igrača kojima fudbalsko znanje ne manjka. Dobro smo pripremili ovu utakmicu i uz manje nedostatke, uglavnom smo ispoštovali dogovor iz svlačionice. Brza trnazicija u napadu dobro je funkcionisala i dobro smo koristili prednost u brzini, ali je izostala koncentracija u završnici naročito u prvom poluvremenu”, rekao je šef stručnog štaba FK “Šumadije 1903”, Aleksandar Dedejić.

FK “Šumadija 1903” svoju narednu utakmicu igra već u sredu, u Kraljevu, protiv ekipe FK “Polet”.