SportFoto: FK Radnički 1923

Tandem mladih ofanzivaca zadužio opremu kragujevačkog superligaša

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 17 07 2023

Seriju pojačanja u letnjem prelaznom roku Radnički 1923 nastavio je angažovanjem dvojice mladih ofanzivaca, Milana Vidakova (22) i Jovana Mituljikića (20). Za razliku od Vidakova koji je parafirao trogodišnji ugovor sa kragujevačkim superligašem, Mituljikić stiže na pozajmicu iz beogradske Crvene zvezde do kraja iduće sezone.

Milan Vidakov je poslednjih pet godina bio član novosadske Vojvodine, kojoj je pristupio još kao kadet 2018. godine, kada je stigao iz beogradskog Partizana. Igračko iskustvo sticao je mahom na pozajmicama, najpre u OFK Vršcu, zatim Kabelu i konačno u Mladosti GAT, gde je njegov golgeterski potencijal došao do punog izražaja. Bio je najbolji strelac Mladosti i Prve lige Srbije u sezoni 2021/22, u kojoj su Novosađani izborili plasman u Super ligu Srbije. Povreda koju je doživeo prošle jeseni sprečila ga je da ostavi značajniji trag na superligaškoj sceni, pa se tako prošle sezone samo dva puta upisivao među strelce.

Mladi golgeter otkriva da kontakti između njega i kragujevačkog kluba datiraju još od prošlog leta, ali da je tek sada kucnuo trenutak da dođe do dogovora o saradnji.

Radnički 1923 je i prošlog leta pokazao interesovanje za mene. Nažalost, tada se kockice nisu poklopile, ali je sada zaslugom sportskom direktora Slavka Perovića i trenera Dejana Joksimovića, koji su insistirali na mom dolasku u Radnički, došlo do saradnje na obostrano zadovoljstvo. Verujem da je dolazak u Radnički pravi potez za moju dalju karijeru. Što se tiče nekih očekivanja u narednoj sezoni, nadam se da ćemo napraviti rezultatski iskorak u odnosu na prethodnu sezonu, a to znači da ćemo probati da napadnemo Evropu. Mislim da imamo kvalitet za tako nešto”, poručio je novi napadač Radničkog 1923 na svom zvaničnom predstavljanju.

Pored Milana Vidakova, opremu kragujevačkog superligaša zadužio je još jedan mlad i izuzetno talentovan fudbaler. Reč je o Jovanu Mituljikiću, jednog od bisera omladinske škole Crvene zvezde, koji će do kraja sezone nastupati za Radnički 1923 kao pozajmljen igrač od strane beogradskih “crveno-belih”.

Jovan je, baš kao i njegov brat blizanac Nikola, prošao sve mlađe selekcije aktuelnog šampiona Srbije. Kalio se na pozajmicama u Zvezdinoj filijali Grafičaru i novosadskoj Mladosti GAT, gde je bio saigrač Milanu Vidakovu u prolećnoj polusezoni.

Dolazak u Radničkom 1923 talentovani ofanzivac vidi kao priliku da nadogradi svoje dosadašnje superligaško iskustvo i nastavi svoj dalji fudbalski razvoj.

Čuo sam dosta toga lepog o Radničkom. Posebno mi se dopada to što Radnički neguje taj ofanzivni stil igre, koji igraču poput mene pruža priliku da pokaže svoj talenat i umeće. Tokom kratkog boravka sa ekipom na Zlatiboru imao sam priliku da se uverim u njen kvalitet. Smatram da ova ekipa Radničkog može da napravi dobar rezultat u predstojećoj sezoni i iskreno se nadam da ćemo ispuniti, pa možda čak i nadmašiti očekivanja naših navijača”, izjavio je Mituljikić. 

Izvor: FK Radnički 1923