SportFoto: SPD Radnički

Tesan poraz košarkaša Radničkog u Zemunu, uz sjajno šutersko veče Ivana Nedeljkovića

Autor: InfoKG
15:30 | Sreda, 21 10 2020

Malo je nedostajalo košarkašima Radničkog da dođu do svoje prve pobede u gostima ove sezone. Učenici Igora Todorovića su posle velike borbe i neizvesne završnice poraženi na gostovanju zemunskoj Mladosti, u utakmici 4. kola Košarkaške lige Srbije – 114:116.

Duel dve najefikasnije ekipe u ligi opravdao je očekivanja, kako u broju postignutih poena, tako i po pitanju rezultatske neizvesnosti. Iako oslabljeni neigranjem povređenog Andreje Stevanovića, Kragujevčani su, predvođeni šuterski izuzetno raspoloženim Ivanom Nedeljkovićem, koji je ubacio čak 43 poena, uz samo četiri promašaja iz igre (14/18) i deset pogođenih trojki iz trinaest pokušaja, pružili jak otpor domaćinu, imali i napad za pobedu, ali su se kući ipak vratili bez ispunjenog cilja.

Pored sjajnog Ivana Nedeljkovića, koji je definitivno obeležio ovo kolo KLS, u redovima kragujevačkog tima istakli su se i kapiten Raško Katić (27 poena, 9 skokova, 5 asistencija), Matija Popović (18 poena, 10 skokova, 5 asistencija) i Đorđe Milosavljević (14 poena, 11 asistencija, 8 skokova).

Ekipu Mladosti su do trećeg trijumfa u sezoni predvodili Francuz Stefan Gombo sa 32 poena i 10 skokova, i Amerikanac Trej Drešel, koji je ubacio 26 poena, uz 7 skokova i 6 asistencija. Dvocifren broj poena ubacili su i Martins Igbanu (19) i Lamar Mičel (13).

Radnički nakon četiri odigrana kola ima polovičan učinak (2-2) i zauzima mesto u sredini tabele.

Narednog vikenda u “Jezero“ stiže užička Sloboda, još jedan srpski predstavnik u regionalnoj ABA 2 ligi.