SportFoto: SPD Radnički

Vaterpolistima neophodna pobeda

Autor: InfoKG
15:00 | Utorak, 28 02 2023

U derbiju za plasman na „fajnal-for“ Lige šampiona, vaterpolisti Radničkog dočekuju ekipu Jadran iz Splita, sutra, od 20.30 časova, uz besplatan ulaz.

Radnički je u Splitu ispustio priliku da napravi "brejk" i veliki korak ka plasmanu na "fajnal-ejt". Vodio je tokom čitave utakmice, imao i tri gola prednosti, a 58 sekundi pre kraja bio na „plus dva“ (10:8). Međutim, potom je dozvolio protivniku da postigne dva gola i otkine mu deo plena. Slična situacija viđena je i u prethodnom kolu Lige šampiona protiv Olimpijakosa kada su Stevanovićevi izabranici do "kobnih" 58 sekundi do poslednjeg sudijskog zvižduka imali isto vođstvo (10:8) i na kraju su morali da se zadovolje "samo" bodom protiv favorizovanog rivala. U nizu "prosutih" bodova je i remi sa Vuljagmenijem na startu (9:9), pa je ovo praktično prekretnica i poslednji voz Kragujevčana u trci za završni turnir. Neće im biti nimalo lako, jer su pre samo pet dana pretrpeli ubedljiv poraz od Splićana u Regionalnoj ligi (15:3).

"Pretrpeli smo najteži poraz ikada od Jadrana, ali se nadamo da je to bio samo naš loš dan. To nas donekle i dodatno motiviše da se pokažemo u boljem svetlu u najvažnijoj utakmici od početka sezone, ali smo svesni da je pred nama jako težak izazov. Moramo da ispravimo sve što nije štimalo i da dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila, ne samo zbog plasmana na „fajnal-ejt“, već i zbog našeg samopouzdanja, jer smo imali dosta turbulencija od početka godine", rekao je Miloš Ćuk, jedan od najiskusnijih vaterpolista Radničkog.

U borbi za četvrto mesto Vuljagmeni trenutno beži Radničkom četiri boda, dok Splićani zaostaju dva za Kragujevčanima, pa je ovaj duel "biti ili ne biti" za oba rivala.

"Nadam se da će meč u Kragujevcu više ličiti na onaj prvi u Ligi šampiona, kada je bilo neizvesno do samog kraja, a ovu prethodnu utakmicu ćemo se truditi da zaboravimo. Bez želje i agresivnosti ne možemo igrati ni sa kim, pogotovo u ovoj fazi sezone. Moramo biti oštriji i mislim da će njima biti mnogo teže na našem bazenu i da se neće toliko razmahati kao u Splitu. Trebaće dosta napora da se dobije utakmica, ali sam siguran da će nam naša verna publika ponovo dati vetar u leđa i da ćemo uspeti da okrenemo momentum na našu stranu", zaključio je Ćuk.

Poput utakmice sa Olimpijakosom, i ova će imati i humanitarni karakter, jer će na ulazu biti postavljene kutije za dobrovoljni prilog za lečenje četrdesetogodišnjeg Kragujevčanina Nikole Malića, kome otkazuju bubrezi i hitno su mu potrebna sredstva za lečenje u Belorusiji.

Nikoli možete pomoći i slanjem SMS-a sardržine 1424 na broj 3030, kao i uplatama na račune:

Dinarski račun: 160-6000001511384-65

Uplatom na devizni račun:160-6000001512024-85

IBAN: RS35160600000151202485

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Izvor: SPD Radnički