Milan Arsenijević: Kragujevac je bio u svemu prvi

Nedelja, 19 Novembar 2017 12:00Autor: Jovana Mladenović

Ovaj četrdesetdvogodišnjak ponosan je na činjenicu da njegova porodica već 300 godina živi u Kragujevcu. Srećan je što je Kragujevčanin. Voli svoj grad jer je, kako kaže, sve vredno u modernoj Srbiji krenulo odavde, kao što su prva skupština, gimnazija, pozorište, novine, loto...

Za njega su kragujevački brendovi Šumarice, Zastava i Fudbalski klub Radnički zajedno sa svojim navijačima.
mane

Radio je kao novinar, publicista je i jedan od reosnivača navijačke grupe Crveni Đavoli. Iz velike ljubavi prema gradu postao je i jedan od osnivača Udruženja građana "Kaldrmaš" koje je osnovano sa idejom da se svi Kragujevčani nađu pod jednom kapom. "Veže nas ljubav prema gradu. Svako ko stvarno voli Kragujevac može biti član "Kaldrmaša". Borimo se za lepši grad, za to da otrgnemo stari Kragujevac od zaborava i promovišemo prave gradske vrednosti", objašnjava popularni Mane.

Iako je tada bio dečak, pamti kada su 1979. godine rušili centar i to iz, smatra on, samo jednog razloga, a to je dolazak Tita u Kraguejvac. Tada je napravljena i Titova kuća u Šumaricama. "Uništeno je i svo blago Sportskog društva Radnički da bi se napravila zgrada Tržnog centra Radnički. Nestao je stari orah, a sve slike i spisi sportskog društva bacani su na otpad", priseća se sa žaljenjem Milan.

Većinu slobodnog vremena  posvećuje detetu i radu u "Kaldrmašu", čita knjige, ali i piše. Od skoro i delegira na fudbalskim utakmicama. 

*Razgovor urađen septembra 2015.

Najnovije vesti iz ove kategorije