SportFoto: Zoran Đorđević/kkkradnidki.com

"Borac" stotkom demonstrirao silu nad "Radničkim"

Autor: Jovana Mladenović
14:18 | Nedelja, 18 03 2018

Košarkaši “Radničkog” u utakmici 23. kola Košarkaške lige Srbije izgubili su od “Borca” rezultatom 78:107, te su Čačani opravdali status favorita i najbolje ekipe KLS i ABA 2 lige.

Šestorica dvocifrenih strelaca i ceo sastav među uspešnim realizatorima iz Čačka, spram trojice sa 10+ poena (od osmorice poentera) iz Kragujevca - odnos je snaga koji oslikava s kojim potencijalom su ekipe odmeravale snage.

Očekivana superiornost gostiju demonstrirana je već u prvih deset minuta kada se odmaklo za 16 poena. Sam Đoković je postigao 13 poena (od toga tri trojke) koliko i ceo Radnički. U naredne dve deonice domaćin je uspostavio egal stanje na parketu, zaostatak je u jednom trenutku bio 12 poena (56:68) - vezanim trojkama vodećeg trija na parketu: Pavlovića, Milosavljevića i Jovanovića. Ipak, završni kvartal vratio je takmace na početno "podešavanje". Uspešan pohod ekipe Raška Bojić nije dovođen u pitanje, sa +17 u 30. minutu dospelo se do konačnih +29, a izabranici Bojana Kusmuka isprarirali su najbolje što su mogli u ovom trenutku, pred nešto manje od hiljadu posetilaca i uz organizovano navijanje.

Kao najkorisniji igrač utakmice i najefikasniji strelac domaće ekipe na kraju se izdvojio Pavlović sa indeksom 29 - 18 poena (dvojke 7/8), devet skokova, četiri asistencije. Od njegovih saigrača dvocifren saldo imali su još Kolmen - 17, Jovanović - 16, do su po osam ubeležili Milosavljević (iako povređen) i Beader (uz sedam skokova i osam asistencija).
U sastavu lidera KLS najistaknutiji je još jednom bio Đoković sa 23 poena, a kao dvocifreni poenteri sledili su ga: Čarapić - 17, Popović - 12, Pešaković i Todorović - po 11, Marinović - 10 poena.

U 24. kolu predstoji gostovanje OKK Beograd koji se nalazi na 12. mestu (8-15) i takođe je pretrpeo težak poraz kao gost Vršca - 92:55.
Poslednji duel u Jezeru biće 31. marta protiv Zlatibora, a sezona se završava u derbiju začelja, u Kraljevu protiv Sloge 7. aprila.

Izvor: kkkradnicki.com
Foto: Zoran Đorđević

Izvor: kkkradnicki.com