SportFoto: Ilustracija

EKSKLUZIVNO: Otkazan kvalifikacioni rukometni turnir za SP u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
12:30 | Sreda, 21 03 2018

Otkazan je kvalifikacioni rukometni turnir za Svetsko prvenstvo juniorki, koji je trebalo da se od 23. do 25. marta održi u Kragujevcu, nezvanično saznaje InfoKG. Novi termin održavanja turnira biće naknadno saopšten, a navodno trebalo bi da se odigra u Sportskom centru Kovilovo u Beogradu. 

Ovaj turnir je izazvao burne reakcije kod većine građana kada je Evropska rukometna Federacija (EHF), na zahtev Rukometnog saveza Srbije, donela odluku da se kvalifikacioni turnir za Svetsko prvenstvo juniorki u Kragujevcu održi bez intoniranja himni i nacionalnih simbola reprezentacija učesnica. 

Sada se očekuje da se povodom otkazivanja turnira u Kragujevcu zvanično oglase Evropska rukometna Federacija i Rukometni savez Srbije. 

Podsetimo, na ovom turniru generacije 1998. treba da učestvuju selekcije Srbije, Norveške, Slovačke i tzv. države Kosovo. Osvajač kvalifikacionog turnira izboriće plasman na poslednje veliko takmičenje u omladinskoj konkurenciji ove generacije, koje će biti održano od 1. do 15. jula u mađarskom Đeru.