SportFoto: kragujevac.rs

Kragujevačke srebrne košarkašice: Ponosne na uspeh, biće još medalja

Autor: Branko Vukašinović
17:00 | Ponedeljak, 21 08 2017

Zbog osvajanja srebrne medalje sa Ženskom juniorskom košarkaškom reprezentacijom Srbije na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj za Kragujevčanke Nevenu Dimitrijević, Nevenu Naumčev i njihovog trenera Vesnu Despotović organizovan je prijem u Skupštini grada. Sa prijema je izostala Marta Vulović, koja je takođe bila član srebrne ekipe, jer je otišla na zasluženi odmor. 

Pored toga što smo ponosne na osvojenu medalјu, možemo da se zahvalimo svim trenerima i svim saigračicama jer smo je zajednički, kao tim osvojile. Iza nas su naporne pripreme i treninzi, ali se sve to zaboravi kada znamo da smo pored svih jakih evropskih ekipa uspele da osvojimo srebro. Možda nam ostaje žal za zlatom ali nastavićemo sa radom i biće još medalјa”, rekla je Nevena Dimitrijević.

Prema rečima pomoćnog trenera na ovom prvenstvu, Vesne Despotović, ove tri mlade Kragujevčanke svojom igrom značajno su doprinele uspehu na takmičenju.

Ovaj uspeh je zlatnim slovima upisan u anale evropske košarke i naravno srpske. Veoma sam ponosna na igračice, na svoj rad jer, u samom početku, pored trenera iz klubova u kojima su načinile prve košarkaške korake, ja sam ih dogradila i one su postale vrhunske igračice. Iza ovog uspeha stoji dva meseca intenzivnih treninga tri puta dnevno koji su na kraju dali zapažen rezultat jer iza nas je ostala Rusija, Francuska, Španija, Češka, veoma jake ekipe što našem srebru daje još veći značaj”, rekla je trener Vesna Despotović. 

Pomoćnik gradonačelnika za unapređenje i razvoj sporta, Nikola Urošević, čestitao je na prijemu košarkašicama i treneru na uspehu u Mađarskoj.

Ova medalјa je dokaz da kvalitetan rad i neosporan talenat uvek dovedu do uspeha. Grad Kragujevac ima dosta talentovane dece i godinama unazad programima i aktivnostima koje organizuje sektor koji se bavi mladima i sportom apeluje i podstiče da se interesovanje mladih usmerava na sport. Pravi rezultat je kada okosnicu seniorskih timova čine sportisti koji su svoje prve sportske korake napravili u nekom od gradskih klubova. Svaki uspeh deluje kao magnet za ostalu decu, kao poziv za početak treniranja nekog sporta”, rekao je Urošević.