Sport

Poznati protivnici Ekonomca na evropskoj sceni: U Kragujevac stižu Inter FS, MFC Kherson i FK EP Chrudim

Autor: InfoKG
15:00 | Sreda, 18 07 2018

Srpski šampion u malom fudbalu, kragujevački Ekonomac, biće jedan od domaćina u Glavnoj rundi Uefa futsal lige šampiona, koja će se igrati u periodu od 02. do 07. oktobra, a u goste stižu Inter FS (Španija), MFC Kherson (Ukrajina) i FK EP Chrudim (Češka).

Tri prvoplasirana kluba ove Grupe 2 će se takmičiti u narednoj rundi.

Ekonomac će igrati najpre protiv prvaka Češke, dan kasnije protiv prvaka Ukrajine koji je i prošle godine bio rival i gost u Kragujevcu, a onda sledi meč protiv španskog prvaka i zvaničnog prvaka Evrope koji je predvođen najvećom futsal zvezdom Rikardinjom.

“Ekonomac će ovaj turnir posvetiti svome gradu, koji u ovoj godini obeležava dve stotine godina od proglašenja za prvu prestonicu moderne Srbije, a dolazak pre svega Rikardinja i ostalih vrhunskih reprezentativaca Španije, uz odlične ekipe iz Češke i Ukrajine prava su pozivnica da svi posete naš grad”, navedeno je na zvaničnom sajtu Ekonomca.

Čak 53 futsal asocijacije učestvuju u ovogodišnjem takmičenju, što predstavlja i najveći broj asocijacija koji je ikad učestvovao u nekoj sezoni tokom sedamnaestogodišnje istorije UEFA futsal kupa.

U okviru prve dve faze takmičenja, Preliminarne i Glavne runde, takmičiće se ukupno 57 klubova. Takmičenje u Preliminarnoj rundi počinju 34 ekipe, nakon čega im se u Glavnoj rundi pridružuju preostale 23 ekipe (najbolje rangirane na rang listi UEFA-e).