SportFoto: Andreja Kostadinović

“Radnički 1923” savladao “Slaviju”

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Četvrtak, 01 02 2018

Fudbaleri “Radničkog 1923” savladali su u drugoj pripremnoj utakmici pred nastavak sezone u Prvoj ligi Srbije ekipu “Slavije”, rezultatom 4:1.  

Golove za tim Slaviše Kovačevića postigli su Jokić u 65. minutu, Maksimović u 74. i u 88. i Vićentijević u 80. minutu, dok je jedini pogodak za "Slaviju" postigao Kovačević, u 84. minutu.

Na kraju prvog poluvremena mreže su mirovale. Već na početku drugog poluvremena ekipa Slavije imala je priliku da dođe do prednosti – nakon što je nad Vukojičićem prekršaj načinio Zucović, sudija Petronijević pokazao je na belu tačku, a neprecizan je bio Kovačević. U 65. minutu Vićentijević je nabacio loptu sa leve strane, Maksimović šutirao na gol, golman gostiju odbio je tu loptu, ali je na nju naišao Jokić i sigurno je poslao u donji desni ugao. Devet minuta kasnije, Đorđe Maksimović je precizno izvedenim kaznenim udarcem duplirao prednost svoje ekipe. Zatim je usledio efektan gol Vićentijevića, iz daljine u 80. minutu, za 3:0. Prednost Radničkog umanjio je Kovačević u 84. minutu, ali je konačan rezultat postavio Maksimović u 88. minutu”, objavljeno je na sajtu FK “Radnički 1923”. 

“Radnički 1923” će u sledećoj pripremnoj utakmici odmeriti snage sa ekipom “Proletera” iz Jelovika. Meč je na programu u subotu, 3. februara, od 12 časova na prvom pomoćnom terenu stadiona “Čika Dača”.