SportFoto: Zoran Petrović

Stefanović proslavio istorijski uspeh u Kragujevcu

Autor: Branko Vukašinović
16:52 | Sreda, 21 06 2017

Povodom osvajanja zlatne medalje i postizanja svetskog rekorda u disciplini vazdušna puška na Svetkom kupu u Gabali, Milutin Stefanović i Streljački klub "Čika Mata" priredili su koktel u hotelu “Ženeva lux”. Svečanosti je prisustvovala i Andrea Arsović koja je sa Stefanovićem činila srpski tandem koji je osvojio srebrnu medalju u takmičenju mikseva vazdušnom puškom u Gabali.

Stefanović se na svečanosti zahvalio svima koji su zaslužni što je došao do svetskih visina, naglasivši da su „najveći krivci“ za uspehe članovi njegove porodice.

Svetski rekord u Gabali je kruna moje dosadašnje karijere, ali nadam se da je ovo još samo jedan korak napred ka većim uspesima. Izuzetno sam ponosan i na rezultat koji sam ostvario sa Andreom. Ostaće zabeleženo da smo nas dvoje prvi srpski miks koji je osvojio zlatnu evropsku medalju, a sada i odličje na Svetskom kupu. Sjajno smo se uklopili i verujem da ćemo nastaviti putem kojim smo krenuli. Miks je do sada bio zvanična disciplina samo na evropskim prvenstvima, od sledeće sezone će to biti i na svim svetskim takmičenjima, pa ćemo dati sve od sebe da dođemo i do svetskog zlata”, izjavio je Stefanović.

Lepa priča o miksu u kome smo Milutin i ja počela je ovde, na treninzima u Kragujevcu, gde često dolazim na pripreme, a „Čika Mata“ mi je odličan domaćin. Tri puta za redom osvojili smo evropsko zlato, možemo da se pohvalimo da smo poslednji nezvančni i prvi zvanični evropski prvaci u ovoj disciplini, a titulu smo odbranili i ove godine. Idemo dalje, sledeći cilj je jasan – ciljamo uspeh na Olimpijskim igrama u Tokiju”, rekla je Andrea Arsović.

Prema rečima predsednika Streljačkog kluba “Čika Mata” Milana Armuša, Stefanović je treći svetski rekorder u istoriji kluba.

Stefanović je nastavio niz koji je još pre 26 godina počeo Stevan Pletikosić, kada je na finalu Svetskog kupa 1991. pogodio apsolutnih 600 krugova MK puškom iz ležećeg stava. U svetske rekordere upisao se i paraolimpijac Dragan Ristić, vazdušnom puškom. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni na naše strelce. Rezultati pokazuju da se dobro radi u našem klubu, kome gradska uprava pruža veliku podršku”, rekao je Armuš.

Pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Urošević poručio je da rezultati strelaca „Čika Mate“ pokazuju da se ulaganje u prave vrednosti isplati.

Uz pomoć grada „Čika Mata“ je pre nekoliko godina dobio prvo zatvoreno 50-metarsko strelište u Srbiji, a prošle godine uložili smo sredstva u nabavku elektronskih meta. Milutin Stefanović i njegove klupske kolege opravdavaju ukazano poverenje”, rekao je Urošević.

IZVOR: Streljački savez Srbije