InfoFoto: Facebook/Aleksandar Vučić

Aleksandar Vučić novi predsednik Srbije

Autor: Branko Vukašinović
22:47 | Nedelja, 02 04 2017

Novi predsednik Republike Srbije je Aleksandar Vučić, saopšteno je iz izbornog štaba Srpske napredne stranke.

Veoma sam ponosan na činjenicu da smo dobili ogromno poverenje građana Srbije. Od 3,7 miliona građana koji su glasali, nešto više od 2 miliona ljudi je za mene glasalo. To su podaci na osnovu 92 odsto obrađenih uzoraka. Pobedili smo u uslovima koji su za nas bili sve samo ne laki. Za nas je ovo važan dan i važno je da se pokazalo u kom smeru Srbija želi da ide, važno je da je pobeda bila čista kao suza. Dobio sam 12 odsto više glasova nego svi ostali kandidati zajedno”, izjavio je Vučić. 

Naglašava da su izbori pokazali da je ogromna većina građana Srbije za nastavak reformskog procesa, evropskog puta Srbije, uz očuvanje tradicionalnih prijateljstava sa Rusijom i Kinom, kao i za nastavak teškog rada.

Veoma je važno da su građani jasno stavili do znanja da hoće da idu brže, jače i bolje napred, da žele da se ubrzano rešavaju njihovi problemi, da žele da budemo još uspešniji u dovođenju investitora i u tome će buduća Vlada, koja će biti formirana u naredna dva meseca, imati svu moju podršku”, izjavio je Vučić.

Aleksandar Vučić zvanično će 1. juna stupiti na funckiju predsednika Republike Srbije.