SportFoto: AK Radnički

Anić trijumfovao na Kipru

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Ponedeljak, 21 06 2021

Atletičar Radničkog, Lazar Anić osvojio je prvo mestu u skoku u dalj na ekipnom takmičenju, Prvenstvu Evrope teće lige u gradu Limasol na Kipru. Kragujevčanin je skokom od 7,83 metra doneo repreznetaciji Srbije maksimalnih 16 bodova. 

Atletska reprezentacija Srbije plasirala se u drugu ligu Prvenstva Evrope zahvaljujući trijumfu na ekipnom takmičenju koje je održano na Kipru. Naime, Srbija je na tačmičenju treće lige uspela da sakupi 570 bodova, Kipar je ostao na drugom mestu sa 539 bodova, a treća je bila reprezentacija Moldavije sa 481 bodova. 

Doprinos ovom trijumfu dao je i Atletski klub “Radnički”, tačnije Lazar Anić, koji je skokom od 7,83 metra, pobedio u skoku u dalj i doneo reprezentaciji Srbije 16 bodova. 

Srpski atletičari su na kraju takmičenja na Kipru obukli majice SEE YOU IN BELGRADE22, kojima su pozivali sve na Svetsko atletsko prvenstvo u dvorani koje će se održati 2022. godine u Beogradu od 18. do 22. marta.

Inače, naredno ekipno takmičenje Prvenstva Evrope biće održan za dve godine, kada će Srbija imati novu priliku da se plasira u prvu ligu.