InfoFoto: Jovan Živanović/GTO

Dani Izraela u Kragujevcu

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Subota, 08 06 2019

U Kragujevcu će 11. i 12. juna biti organizovani Dani Izraela, zahvaljujući saradnji Ambasade te zemlje i grada Kragujevca. Plesovi, radionice, turistički obilasci, demonstracija borilačkih veština, degustacija izraelskih specijaliteta samo su neki od prgrama ove manifestacije.

Manifestacija će biti otvorena u utorak, 11. juna u 13 časova na Trgu kod Krsta, nastupom predstavnika grada Kragujevca na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“ i članica plesnog studija „Dols“. Potom će biti organizovana „Haver Srbija“ radionica za mlade. Planirana je i degustacija izraelskog specijaliteta falafela uz učešće učenika Srednje ugostiteljske škole „Toza Dragović“

U organizaciji Gradske turističke organizacije biće promovisana turistička tura „Jevrejsko nasleđe Kragujevca“, koja će prvi put biti organizovana 11 juna, ali će u narednom periodu biti obuhvaćena i redovnim ciklusom vodičkih tura koje GTO Kragujevac organizuje svake godine.

Od 16 do 17 časova predviđena je demonstracija borilačke veštine krav-maga, pod vođstvom instruktora Jovana Manojlovića Kamenog u OŠ „Svetozar Marković“.

Sledećeg dana, 12. juna, planirano je predavanje o izraelskoj književnosti i delu Amosa Oza u Narodnoj biblioteci „Vuk Karadžić. Nešto kasnije, u 21. sat u kragujevačkom Domu omladine biće otvorena revija izraelskih filmova.