InfoFoto: Ekonomski fakultet Kragujevac

Ekonomski fakultet uspostavio saradnju sa kompanijom Delta Holding

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 16 03 2021

U cilju unapređena praktičnog znanja studenata i međusobne saradnje, Ekonomski fakultet kragujevačkog Univerziteta uspostavio je saradnju sa kompanijom Delta Holding iz Beograda.

Sporazum o saradnji su potpisali dekan ove visokoškolske ustanove Petar Veselinović i viši potpredsednik kompanije Delta Holding Marija Desivojević. 

Cilj Sporazuma je povezivanje institucija visokog obrazovanja i realnog sektora u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju. Neposredni rezultati saradnje odnosiće se na povezivanje studenata, saradnika i nastavnika Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Кragujevcu i zaposlenih u kompaniji Delta Holding iz Beograda, radi zajedničkih aktivnosti na istraživačko-razvojnim i inovacionim projektima koji su bazirani na naučnom pristupu i praktičnoj primeni”, saopšteno je sa Ekonomskog fakulteta. 

Sa Ekonomskog fakulteta kragujevačkog Univerziteta poručuju da će, i u narednom periodu, nastojati da ostvare saradnju sa kompanijama iz realnog sektora i intenzivirati spajanje teorijskih i praktičnih znanja svojih studenata.