InfoFoto: kragujevac.rs

Evo u kakvom je stanju povređeni radnik JKP “Šumadija”, otac šestoro dece

Autor: InfoKG
14:50 | Ponedeljak, 30 01 2023

Radnik Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija“, tridesetogodišnji Gaši Haljilji, koji je teško povređen u sinoćnjem udesu na Bubnju, ima prelom slabinskih pršljenova i nije životno ugrožen.

Do nesreće je došlo sinoć oko 18:30 časova u Zmaj Jovinoj ulici, kada je taksi vozilo udarilo radnika gradske čistoće na kolovozu, a zatim u kamion za odvoz smeća. Ekipa Hitne pomoć je zbrinula Gašija i prevezla ga u Univerzitetski klinički centar. Hospitalizovan je na Klinici za ortopediju i traumatologiju i ima samo reči hvale za čitav tim ortopedije.

Brat i ja smo bili zajedno u smeni, ja sam bio na drugoj strani, čekali smo samo da se spusti kontejner i odjednom smo čuli jako škripanje kočnica, nisam imao vremena ni da se okrenem da pogledam. Od siline udarca skotrljao sam se ispod kamiona, do zadnjih točkova i samo sam gledao što pre da se izvučem, plašio sam se da vozač ne spusti ručnu“, kaže Haljilji. 

Dajemo sve maksimalno od nas da budemo poslušni i dobri radnici i sa građanima smo dobro, niko se nije žalio na nas, gde god nas vide pozdravljaju nas“, dodaje Gaši, zahvaljujući se sreći u nesreći, uveren da se u životu dobro dobrim vraća.

Povređenog radnika JKP “Šumadija” posetili su gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i direktor preduzeća Marko Vujnović.

Gradonačelnik Nikola Dašić poželeo je da se otac šestoro dece što pre oporavi i vrati porodici i svom poslu. 

Doktori kažu da povreda zahteva mirovanje i da neće imati nikakve posledice. Bitno je da je u dobrim rukama“, rekao je Dašić.

Želje kolektiva JKP Šumadija za brz oporavak preneo je direktor preduzeća Marko Vujnović, koji rekao da će preduzeće biti uz Gašija i njegovu porodicu tokom oporavka.