InfoFoto: kragujevac.rs

Fakultet medicinskih nauka uspostavio saradnju sa FK “Radnički 1923”

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 27 07 2021

Fakultet medicinskih nauka kragujevačkog Univerziteta potpisao je ugovor o saradnji sa Faudbalskim klubom “Radnički 1923”. Ugovorom su predviđene usluge sportsko – medicinskog pregleda fudbalera FK Radnički što će u značajnoj meri podići kvalitet rada i funkcionisanje kluba.

U okviru zdravstvene delatnosti u savremeno opremljenom prostoru u zgradi Instituta Fakulteta medicinskih nauka, nedavno je otvorena Ordinacija sportske medicine u kojoj preglede obavljaju lekari specijalisti sportske medicine sa fakulteta. Stručan kadar i savremena oprema garant su za izuzetno dobru procenu fizičkog statusa sportista. Nakon saradnje sa višestrukim šampionom u američkom fudbalu Kragujevac Wild boars i već kontinuirane saradnje sa Rukometnim savezom Srbije, Fakultet medicinskih nauka od sada je partner i prvoligašu, FK Radnički 1923”, rekao je dekana FMN Kragujevac, prof. dr Vladimir Jakovljević.

Fudbaleri Radničkog su ušli u novu sezonu spremni i u duhu šampiona, a pouzdan partner u nastavku takmičenja biće im i lekari specijalisti sportske medicine.

Mislim da će stručnost i posvećenost lekara sportske medicine značajno pomoći u daljem funkcionisanju našeg društva, a naročito sada, u Super ligi kada nam je to zaista i potrebno. Radom i zalaganjem podižemo klub na gore, ali ovo je važan trenutak za sve nas. Sportski sektor će imati bolji uvid i kontrolu nad svim selekcijama, a posebno nad razvojem podmlatka našeg kluba”, rekao je direktor FK “Radnički 1923”, Nikola Fržović.