Fudbalere Sušice HULIGANI gađali biciklama i flašama u Valjevu

Ponedeljak, 23 Septembar 2019 10:00Autor: Branko VukašinovićFoto: Printscreen - YouTube/Fudbal Zapadne Srbije

Fudbalere “Sušice“ napali su huligani u svlačionici posle meča osmog kola Srpske lige Zapad u Valjevu i gađali ih biciklama i flašama. Iz kragujevačkog kluba je saopšteno da nije bilo redara da zaustave huligane, kao i da od Fudbalskog saveza Srbije traže da se sankcioniše ovakvo divljačko ponašanje. 

Meč osmog kola Srpske lige Zapad u Valjevu završen je pobednom domaće ekipe Budućnosti nad timom Sušice, rezultatom 1:0. Iz FK Sušica je saopšteno da su posle utakmice navijači Budućnosti upali u svlačionicu i napali kragujevačke fudbalere. Dodaju da je sve počelo u četvrtom minutu kada je jedan fudbaler “Budućnosti” zbog nesportskog starta dobio crveni karton.

Od tog minuta domaća publika se pretvara u huligane, koji ne prestaju sa uvredama i pretnjama, a redara nigde na terenu. Pitamo se da li su redari izostali samo za ovu utakmicu, ili, pak, to predstavlja stil igre FK Budućnost da zastrašivanjem dođu do nekoliko bodova”, navodi se u saopštenju FK Sušica. 

Prema rečima predsednika FK “Sušica”, Stevana Vidića, huligani su nakon meča upali u svlačionicu i gađali su kragujevačke fudbalere biciklama i flašama. 

Napominjemo da bi ovaj incident bio sprečen da je FK Budućnost postupao po pravilima Srpske lige i obezbedio prisustvo redara koji bi štitili gostujuće igrače. Huligani su svoj napad dalje usmerili na trenera FK Sušica i upravu, kojima su pored uvreda, bile upućivane i flaše. Fudbaleri Sušice su zaštitu očekivali ne samo od redara, već i od svojih kolega iz protivničnog tima”, saopšteno je iz FK Sušica. 

Fudbalski klub “Sušica” tražiće od Fudbalskog saveza Srbije sankcionisanje ovakvog divljačkog ponašanja.

Najnovije vesti iz ove kategorije