SportFoto: Andreja Kostadinović/FK Sušica

Fudbaleri “Sušice” postigli najveći uspeh u istoriji kluba i trijumf posvetili Žarku Stevanoviću (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Četvrtak, 03 09 2020

Fudbalski klub “Sušica” ostvario je najveći uspeh u svojoj istroiji dugoj 90 godina, pošto je osvojio Kup regiona Zapadne Srbije. Međutim, u klubu kažu da im je bilo mnogo bitnije to što su odali počast preminulom Žarku Stevanoviću, tako što su igrači nakon pobede obukli majice sa njegovim likom i natpisom "veliko hvala" i posvetili mu ovaj trijumf.  

Čelnici i fudbaleri FK “Sušica” su na finalnoj utakmici Kupa regiona Zapadne Srbije pokazali kakve su ljudske i sportske gromade. Iako su ostvarili najveći uspeh u istoriji kluba dugoj 90 godina, pobedivši ekipu “Proletera” iz Mihajlovca i osvojivši Kupa regiona Zapadne Srbije, to, po njima, bilo u drugom planu. 

Naime, Fudbalskom klubu "Sušica", predvođenom trenerom Miroslavom Stakićem i kapitenom Vladimirom Batom Božovićem, u prvom planu je bilo da na "njihov" način odaju počast preminulom Žarku Stevanoviću, poznatom fudbalskom radniku i sudiji Apelacionogo suda u Kragujevcu. 

To su uradili tako što su nakon pobede obukli majice sa likom Žarka Stevanovića i posvetili mu ovaj trijumf. 

To je čovek koji nam je mnogo pomogao, kada nigde nikoga nije bilo! Trenutno se nalazimo u dobroj fazi, klub ide uzlaznom putanjom, ali nikako ne zaboravljamo osećaj, težak period, kada je klub krenuo iz Zone, i posle 25 godina ušao u Srpsku ligu, a veliku pomoć, bezrezervnu podršku imali smo upravo u gospodinu Žarku! Ovu pobedu, ovaj pehar, posvećujemo njemu! Slava mu!", saopšteno je iz FK Sušica.  

Kada je reč o osvajanju Kupa regiona Zapadne Srbije, fudbaleri “Sušice” su u finalnoj utakmici savladali ekipu “Proletera” iz Mihajlovca, rezultatom 3:1. Do ovog trijumfa “Sušica” je došla zahvaljujući golovima Nenada Đurđevića, Strahinje Obradovića i Vladimira Božovića, dok je pogodak za “Proleter” postigao Nenad Nikolić.

Galerija slika