Info

HAPŠENJE U GRADSKOJ UPRAVI: "Petljali" sa legalizacijom objekta

Autor: Jovana Mladenović
12:49 | Četvrtak, 08 08 2019

Pod sumnjom da su vršili nezakonske radnje vezane za legalizaciju jednog objekta u Kragujevcu, uhapšene su četiri osobe, među kojima i zaposleni u kragujevačkoj Gradskoj upravi.

Pripadnici MUP-a, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su četiri osobe osumnjičene da su omogućile legalizaciju jednog objekta u Kragujevcu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to. 

Uhapšeni su T.S. (1966), odgovorno lice gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine u Kragujevcu i M.R. (1961) zaposlena u Gradskoj upravi, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja u saizvršilaštvu. 

Policija je uhapsila i D.S. (1975), vlasnika jednog stovarišta građevinskog materijala i faktičkog vlasnika privrednog društva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju, kao i G.S. (1964) veštaka građevinske struke, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje službene isprave. 

Sumnja se da su T.S., M.R. i G.S. privrednom društvu, koje je u vlasništvu osumnjičenog D.S. omogućili da legalizuje nelegalno izgrađeni pomoćni objekat, čime je on ostvario pravo svojine nad objektom i materijalnu korist od 1.164.800 dinara, na koliko je i procenjena tržišna vrednost tog objekta.

Sumnja se da su T.S. i M.R. u 2018. godini, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, doneli rešenje i dopunsko rešenje o ozakonjenju pomoćnog objekta, u vlasništvu D.S., dok se građevinski veštak G.S. tereti da je u svom nalazu uneo neistinite podatake o vremenu početka izgradnje objekta. 

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.