Ljiljana Sekulić na čelu GU za urbanizam, nakon ostavke Spasenića zbog hapšenja usled sumnjive legalizacije

Utorak, 13 Avgust 2019 14:00Autor: InfoKG

Diplomirana pravnica Ljiljana Sekulić nova je načelnica Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine. Ona je na tu funkciju imenovana kao vršilac dužnosti, “najduže na tri meseca”, kako piše u rešenju Gradskog veća u Kragujevcu.

U odluci Gradskog veće piše da je to telo “na sednici održanoj dana 27.marta 2015. godine donelo Rešenje o postavljenju Tomislava Spasenića, diplomiranog prostornog planera iz Kragujevca” za načelnika uprave, ali da je on 8. avgusta podneo ostavku.

Prestankom rada imenovanog na položaju načelnika Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine komunalne i inspekcijske poslove, zaključno sa 8. avgustom 2019. godine stekli su se uslovi da Gradsko veće postavi vršioca dužnosti načelnika ove uprave.

Imajući u vidu činjenicu da Ljiljana Sekulić ima dugogodišnje radno iskustvo u ovoj gradskoj upravi, a ceneći da će imenovana stručno, kvalitetno i efikasno obavljati poslove iz nadležnosti načelnika Gradske uprave za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine, to je Gradsko veće donelo odluku, navodi se u rešenju.

Spasenić je podneo ostavku nakon što su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom i Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili četiri osobe osumnjičene da su omogućile legalizaciju jednog objekta u Kragujevcu koji nije ispunjavao zakonom propisane uslove za to, gde je među osumnjičenima bio i on. 

Izvor: Glas Šumadije

Najnovije vesti iz ove kategorije