InfoKG - 7 dana

InfoKG 7 dana: Kragujevac dobija novi Klinički centar, otvoren konkurs za Đurđevdanske nagrade, borba zaposlenih u Institutu za javno zdravlje, uhapšen pucač iz “Bahusa”…

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Nedelja, 29 01 2017

Portal InfoKG od danas pa ubuduće će nedeljom objavljivati tekst pod nazivom “InfoKG 7 dana”, u kom ćemo sumirati proteklu sedmicu i događaje koji su je obeležili.

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: izgradnja novog Kliničkog centra, problemi sa odvoženjem smeća, Kanal 9 na prodaju, otvoren konkurs za Đurđevdansku nagradu, zaposleni u Institutu za javno zdravlje traže smenu eksternih članova Upravnog odbora, hapšenje pucača iz Bahusa, prosečna zarada manja od republičkog proseka i obeležavanje Svetog Save.

U Kragujevcu će biti izgrađen potpuno nov Klinički centar, a za te namene je opredeljeno ukupno 44 miliona evra, najavio je premijer Aleksandar Vučić. Više o ovome možete pročitati ovde: Vučić: Kragujevac dobija novi Klinički centar i Gde će biti novi Klinički centar? Sazdanović najavljuje nova radna mesta.

Kragujevac i dalje muku muči sa odvoženjem smeća, pa su kontejneri u pojedinim delovima grada danima bili neispražnjeni. O tome pročitajte ovde: Kragujevac i dalje muku muči sa smećem, kontejneri puni i po 15 dana.

Agencija za osiguranje depozita oglasila je prodaju 99,34 odsto udela koje Takovo osiguranje u likvidaciji poseduje u kragujevačkoj Televiziji Kanal 9. Ovu vest pročitajte u celosti ovde: Kanal 9 na prodaju

Konkurs za "Đurđevdansku nagradu" za 2017. godinu otvoren je, a predlozi se mogu dostaviti do 1. marta. O uslovima konkursa i Đurđevdanskoj nagradi više informacija ovde: Otvoren konkurs: Ko će ove godine biti predložen za Đurđevdansku nagradu?

Zaposleni u Institutu za javno zdravlje Kragujevac traže smenu eksternih članova Upravnog odbora, zbog, kako kažu, zloupotrebe položaja i zato što su se vodili ličnim interesima i interesima lokalnih moćnika kada su na poslednjoj sednici glasali protiv reizbora Dragana Vasiljevića na mesto direktora ove ustanove. Pročitajte opširnije o dešavanjima u Insitutu na ovim linkovima: Zaposleni u Institutu za javno zdravlje traže smenu eksternih članova UO.

Pucač iz "Bahusa" je uhapšen, a reč je o N.L. (1987). O ovoj temi pročitajte ovde: Uhapšen pucač iz Bahusa!

Prosečna decembarska plata u Kragujevcu iznosila je 52.734 dinara, što je oko 700 dinara manje od republičkog proseka, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku. Opširnije o ovoj temi ovde:
Prosečna zarada u Kragujevcu ispod republičkog proseka.

Povodom obeležavanja Svetog Save upriličene su Svetosavske akademije u kragujevačkom Univerzitetu i Prvoj kragujevačkom gimnaziji. O ovim događajima više na sledećim linkovima: Svetosavska akademija kragujevačkog Univerziteta: Profesorima nagrade, studentima stipendije i Prva gimnazija obeležila Svetog Savu.

Ostale vesti iz rubrike INFO pročitajte OVDE.