Info

InfoKG saznaje: Radnicima Fiata ponuđen jednogodišnji rad u Slovačkoj

Autor: Branko Vukašinović
11:00 | Utorak, 09 03 2021

Radnicima kompanije FCA Srbija ponuđeno je da se prijave za jednogodišnji rad u Slovačkoj u fabrici Trnava, u kojoj se proizvodi Pežo 208 i Citroen C3, saznaje InfoKG. Ponuđena im je ista plata kao za radnike u Slovačkoj, navodno oko 800 evra mesečno, ali i bonus pri odlasku i povratku, u ukupnom iznosu od 3.600 evra. Ovim povodom se još uvek nisu oglasili ni menadžment kompanije, ni sindikat, sa kojima smo pokušali da stupimo u kontakt. 

Kompanija “Stellantis”, koju uz Fiat čini još nekoliko svetski poznatih proizvođača automobila, ponudila je radnicima kragujevačke fabrike da steknu radno iskustvo u Slovačkoj, saznaje InfoKG.  

Naime, radnicima se nudi da godinu dana rade u fabrici Trnava na proizvodnji Pežoa 208 i Citroena C3 za istu platu koju imaju i njihove kolege u Slovačkoj, ali i uz bonus pri odlasku i povratku. U toku je prijavljivanje radnika, koje je navodno na dobrovoljnoj bazi. 

Prema nezvaničnim saznanjima portala InfoKG, radnicima kragujevačke fabrike mesečna plata u Slovačkoj bi bila oko 800 evra, a kada je reč o bonusu za odlazak i povratak, on bi navodno ukupno iznosio oko 3.600 evra.  

Da li ovo znači da će u kragujevačkoj fabrici “FCA Srbija“ i u narednih godinu dana biti više neradnih nego radnih dana, ostaje pitanje na koje nema odgovora, s obzirom na to da nismo uspeli da stupimo u kontakt sa Samostalnim sindikatom, kao ni menadžmentom kompanije.