Info

Inspekcija "češlja" kragujevački Dom zdravlja nakon skndala koji je uzdrmao i podelio Srbiju

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Subota, 20 10 2018

Ministarstvo zdravlja hitno je uputilo inspekciju u kragujevački Dom zdravlja, na odeljenju za zbrinjavanje predškolske dece, nakon skandala koji je juče uzdrmao javnost. Kragujevčanka Violeta Cevtković tvrdi da pedijatri u Domu zdravlja nisu hteli da pregledaju njenu dvogodišnju ćerkicu, jer "nije po proceduri i jer detetov izabrani lekar nije radio u toj smeni". Iz Doma zdravlja ovu situaciju demantovali su i kažu da je dete pregledano, ali da majka iz nekih razloga nije bila zadovoljna, te je posle toga tražila i pregled drugog pedijatra, pa napravila sporni snimak koji je objavila na društvenim mrežama. 

Nakon skandala koji je brzinom svetlosti iz Kragujevca obišao Srbiju i izazvao veliku buru, mišljenje javnosti je podeljeno. Dok su neki saosećali jer su, kako kažu, osetili nešto slično i na svojoj koži, ima i onih koji nisu stali na Violetinu stranu jer veruju da je snimak nastao nakon što je dete prvobitno pregledano, ali je majka tražila i pregled kod drugog pedijatra, kako tvrde iz Doma zdravlja. 

Sve detalje ovog događaja čitajte na: SKANDAL: Majka: Doktorka nije htela da mi pregleda dete jer nije njen pacijent; Dom zdravlja: Dete je pregledano, tužićemo je!

 

Da li ima propusta u radu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, utvrdiće inspekcija koju je juče hitno poslalo Ministarstvo zdravlja.

U međuvremenu Dom zdravlja podneo je prijavu protiv Violete zbog neovlašćenog snimanja lekarskog osoblja i javno objavljivanje snimka.