InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

Ivan Bubnov i Mina Kosanović pobednici 11. KRAGUJEVAČKOG POLUMARATONA, održana i trka „Za srećnije detinjstvo“ (FOTO)

Autor: InfoKG
21:00 | Nedelja, 01 10 2023

U Kragujevcu je danas održan 11. polumaraton. Ovogodišnji pobednik u konkurenciji muškaraca je Ivan Bubnov iz Varšave, koji je deonicu prešao za 1 sat i 10 minuta, dok je u ženskoj konkurenciji pobedu odnela Mina Kosanović iz Inđije, koja je deonicu pretrčala za 1 sat i 20 minuta.

U trci su učestvovali i učenici osnovnih i srednjih škola. U kategoriji učenika od prvog do četvrtog razreda osnovnh škola prvo mesto osvojio je Marko Pavlović III-3 iz OŠ Svetozar Marković, dok u kategoriji učenika od petog do osmog razreda osnovnih kola i srednjih škola prvo mesto osvojio je Marko Đokić VII-1 iz OŠ Đura Jakšić.

Tradiocinalno, kragujevačkom polumaratonu prethodila je trka „Za srećnije detinjstvo“, koju je Crveni krst, uz finansijsku podršku Grada, organizovao po 38. put. Prodajom učesničkih brojeva u simboličnom iznosu od 100 dinara prikupljaju se sredstva za pomoć deci iz ugroženih kategorija stanovništva. Na ovaj način, ali i donacijom mnogih preduzeća, stvara se fond kojim se omogućava srećnije detinjstvoi pomaže porodicama da lakše opreme decu kako školskim priborom, tako i odećom, ali i da se obezbedi pomoć u lečenju starijih osoba.

Osim trke, Crveni krst je za decu pripremio niz aktivnosti - pikado, trke u džakovima, švrljaonica, bojenje bojanki, nabacivanje na čunjeve, lutka teatar kao i preglede zuba.
 

Galerija slika