Info

Ko su nova lica na listi 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2022.?

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 04 01 2023

Na listi 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2022., u odnosu na prethodnu, našlo se 13 novih lica. Reč je o Predragu Stankoviću, Ljubinku Mijailoviću, Staniši Kureševiću, Goranu Jovanoviću, Miroslavu Tošiću, Marku Careviću, Danilu Saviću, Rajku Milutinoviću, Danici Radović, Dragoljubu Raduloviću, Matiasu Hermanu Kohu, dok su posle nekoliko godina na listi opet Aleksandar Smiljanić i Vladimir Marinković.

Lista 50 namoćnijih u Kragujevcu u 2022. godini znatno se razlikuje od prethodnih upravo zbog novih lica koja su se našla na njoj. Razlozi zbog kojih su uvršteni na sada već tradicionalnu listi, koju je portal InfoKG sastavio uz pomoći svojih čitalaca, su uspesi koje postižu, funkcije koje obavljaju, finansijska moć i prepoznatljivost. 

Vodili smo se i time kako su kompanije poslovale u ovim kriznim vremenima, pa je primetno odsustvo pojedinih imena koja su na ranijim listama bila tradicionalno zastupljena, a neka i visoko kotirana. Razlog njihovog odsustva sa ovogodišnje liste se ogleda pre svega u tome što su kompanije koje vode u prethodnoj godini iskazale gubitke.

Nova lica na listi su direktor fabrike Teknia, Predrag Stanković i direktor firme “Unior Components”, Ljubinko Mijailović. 

Tu su i tri privrednika čije kompanije poslednjih godina beleže sve veći uspeh, a to su vlasnik “ST prevoza” Staniša Kurešević, vlasnik “Korman puta” Goran Jovanović i Miroslav Tošić koji je kupio mlekaru “Kuč company”.  

Na ovogodišnjoj listi zastupljena su i lica iz IT sektora, tu je Danilo Savić jedan od glavnih ljudi u Državnom data centru, kao i Marko Carević generalni direktor najbrže rastuće platforme za e-trgovinu u region Ananas.rs. 

Zbog funkcija koje obavljaju na listi su i načelnik Policijske uprave u Kragujevcu, Rajko Milutinović i vršilac funkcije višeg javnog tužioca Danica Radović. 

Uz njih, novo lice na listi je Kragujevčanin Dragoljubu Raduloviću direktor kompanije “Alfa Technics” iz Svilajnca, kao i Matias Herman Koh direktor kompanije Siemens Mobility d.o.o. u Cerovcu. 

Povratnici na listi 50 najmoćnijih u Kragujevcu, posle nekoliko godina, su Aleksandar Smiljanić i Vladimir Marinković. Smiljanić je direktor kompanije Unipromet, a Marinković je izvršni direktor u porodičnoj kompaniji “Sunce Marinković”.

Na kom mestu su se našla nova lica na listi 50. najmoćnijih u Kragujevcu u 2022., kao i da li su stara promenila pozicije, pogledajte ovde: 50 najmoćnijih u Kragujevcu u 2022.