Kragujevac najuspešniji u promociji dobrovoljnog davalaštva krvi

Ponedeljak, 19 Decembar 2016 12:23Autor: Branko Vukašinović

Kragujevac je i ove godine poneo titulu najuspešnijeg grada u promociji i realizaciji akcija dobrovolјnog davanja krvi, na predlog Instituta za transfuziju krvi Srbije. Nagradu je na svečanosti, održanoj u sali Skupštine grada Beograda, u ime grada Kragujevca primila Nevenka Bogdanović, sekretar ovdašnjeg Crvenog krsta.

Priznanje dodelјeno gradu Kragujevcu odnosi se na organizaciju i broj akcija dobrovolјnog davanja krvi u toku zimske i letnje kampanje ove godine.

Prema rečima predstavnika Crvenog krsta Kragujevac svest o važnosti ovog humanog čina iz godine u godinu se unapređuje i pobolјšava. Najbolјe o tome govore činjenice da je tokom akcije letnje kampanje za jedan dan prikuplјeno 162 jedinice krvi, a da je već sada, u odnosu na isti period prošle godine, prikuplјeno 120 jedinica više.

Crveni krst Kragujevac brojem akcija i partnerskim podržavanjem akcija drugih udruženja, organizacija i ustanova, motiviše građane za dobrovolјno davanje krvi. Prema rečima predstavnika ovdašnjeg Crvenog krsta, ova humana delatnost poslednjih godina unapređuje se i raste zahvalјujući podršci lokalne samouprave i sredstvima koje grad Kragujevac izdavaja za motivaciju srednjoškolaca, studenata i svih drugih građana u oblasti davalaštva krvi.

Podsetimo, Kragujevac je u junu ove godine od Crvenog krsta Srbije dobio priznanje “Najhumaniji grad“ jer je, posle Požarevca, u našem gradu prikuplјen najveći broj jedinica krvi. 

Kragujevac najuspešniji u dobrovoljnom davanju krvi Nevenka Bogdanović 02

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije