Info

Kragujevac uskoro dobija INKLUZIVNO IGRALIŠTE (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Četvrtak, 08 11 2018

U Kragujevcu je počela izgradnja inkluzivnog igrališta, površine oko 100 metara kadratnih, koje će se nalaziti u blizini Trga kod krsta. Igralište bi trebalo da bude otvoreno krajem novembra, ali da bi se to obistinilo neophodno je još oko 300.000 dinara za nabavku zaštite gumene podloge. Zbog toga inicijatori ovog projekta, a reč je o ljudima koji su organizovali humanitarne akcije za lečenje Teodore Vranješević u Nemačkoj i za to dobili Đurđevdansku nagradu, pozivaju kompanije i pojedince da se priključe i pomognu im u prikupljanju novca za nabvku podloge.    

Inicijativu za izgradnju prvog inkluzivnog igrališta u Kragujevcu pokrenula je grupa ljudi koja je organizovala humanitarne akcije za lečenje Teodore Vranješević u Nemačkoj i za to dobila Đurđevdansku nagradu. Oni su se odrekli novčanog dela nagrade zarad izgradnje ovog igrališta. Ulaganjem kompletnog novčanog dela u izgradnju igrališta priključio im se još jedan dobitnik ove nagrade, a reč je o Prirodno-matematičkom fakultetu, dok su deo novca donirali Biljana Planić i pripadnici Vatrogasno-spasilačke brigade Kragujevac. Novčana pomoć je stigla i od kompanija “King logistics” i “Emisia consulting”, pa je do sada prikupljeno 640.000 dinara i radovi su otpočeli. 

Radnici Javnog-komunalnog preduzeća “Šumadija” ovih dana pripremaju teren za postavljanje sparava, a te radove finansira lokalna samouprava. Potom će uslediti postavljanje sprava, odnosno klackalice, ljuljaške sa dva sedalna dela, ljuljaške prilagođene deci sa smetnjama u razvoju i inkluzivne vrteške.

Međutim, da bi igralište bilo otvoreno neophodno je prikupiti još oko 300.000 dinara za nabavku zaštite gumene podloge. Inicijatori ovog projekta pozivaju sve ljude dobre volje i zainteresovane kompanije da se priključe i doniraju novac za nabavku podloge.  

Svi koji žele da pomogu mogu da se jave nekom od inicijatora ovog projekta, a to su Snežana Lazarević, Boban Lazarević, Gordana Bigić, Katarina Milićević, Aleksandra Petrović, Predrag Petrović, Suzana Đorđević, Marija Milojević Lazarević, Dragan Timotijević, Dragan Prokić i Dejan Tršić.   

Plan je da inkluzivno igralište svečano bude otvoreno krajem novembra, a u njegovu izgradnju biće utrošeno više od milion dinara. 

U galeriji pogledajte fotografije prostora na kom će biti izgrađeno inkluzivno igralište i sprave koje će biti postavljene. 

Foto: InfoKG i gepetto-igralista.com

Galerija slika