Info

Kragujevačkim kulinarima dve medalje u Sarajevu (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
11:30 | Ponedeljak, 29 10 2018

Kulinari HoReCa asocijacije Kragujevac, Stefan Ristović i Uglješa Stepanović osvojili su dve medalje, zlatnu i bronzanu na Internacionalnom kulinarskom takmičenju ‘’Sarajevo 2018’’. 

Ristoviću je pripalo zlato u kategoriji “Black Box” i proglašen je za najboljeg kuvara festivala, dok je Stepanović osvojio bronzanu medalju. Tim je predvodio naš istaknut kulinar Dejan Stanković, a u HoReCa asocijaciji Kragujevac  prezadovoljni su ostvarenim rezultatima njihovih članova na takmičenju u Sarajevu. 

"Ovom prilikom moram da odam priznanje našim momcima  koji su zaista pokazali kako se profesija i boje Srbije koje predstavljaju vole i poštuju, ih je predvodio. Poslednjih meseci je bilo jako iscrpljujuće, jer smo imali 3 takmičenja za nepunih mesec i po dana, u kojima smo ostvarili velike pobede. Nakon tromesečne pauze koju imamo u nastupajućem periodu, iskoristićemo kako bismo se dobro odmorili i pripremili za sledeću godinu”, izjavio je predsednik HoReCa asocijacije Kragujevac, Vujadin Vujadinović. 

Nakon takmičenja, kulinari HoReCa asocijacije Kragujevac i Asocijacije šefova kuvara Srbije pridružili su se svojim kolegama iz država regiona i uspeli  da za sedam sati i 22 minute pripreme 12.874 palačinke čime je oboren prošlogodišnji Ginisov rekord u Moskvi. Priprema palačinki se nastavila do isteka roka od osam sati kada je bilo spremno 14.186 komada.

Galerija slika