InfoFoto: kragujevac.rs

MZ Lepenica dobija teretanu na otvorenom i dečje igralište

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 26 10 2022

Stanovnici Mesne zajednice „Lepenica“ dobiće teretanu na otvorenom, čije je postavljanje u toku, kao i dečje igralište.

Drago nam je što građani prepoznaju naš rad i trud, i svojim učešćem pomažu nam da obnovimo osnovnu sportsku infrastrukturu, na čemu intezivno i sa vidljivim rezultatima radimo. U Mesnoj zajednici „Lepenica“ donacijom sprava, grad dobija još jednu teretanu na otvorenom, što smo morali da podržimo i angažujemo svoje preduzeće da ove sprave postavi, sredi i nadalje održava“, rekao je član Gradskog veća za sport, Predrag Stevović.

Najavio je da će Mesna zajednica Lepenica dobiti i dečje igralište. 

Očekujemo u sledećih 15 do 30 dana da vidimo potpuno novo dečje igralište na ovoj lokaciji. Gradonačelnik Nikola Dašić očekuje od nas da poseban akcenat stavimo na sportsku infrastrukturu, tako da ćemo i u budućnosti nastaviti da radimo ovim tempom“, dodao je Stevović.

U ovoj mesnoj zajednici pojedini meštani su se organizovali i osnovali Udruženje „Lepenica, naš kraj“. Cilj im je kako kažu da poboljšpaju kvalitet života narčito mladij koji žive u tom delu grada.

Upoznati smo sa odlukom Grada da se u skorije vreme ovde izgradi dečje igralište, pa smo želeli da tu priču zaokružimo i ovde postavimo teretanu na otvorenom. U realizaciji ovog projekta su učestvovali i svojim sredstvima pomogli pojedinci i privatne firme iz naše, ali i iz drugih mesnih zajednica. Mi imamo izuzetnu saradnju sa Savetom Mesne zajednice, a želimo da se zahvalimo Gradu koji je na sebe preuzeo obavezu da postavi sprave i da ih kasnije održava“, rekao je odbornik u Skupštini grada Kragujevca i predsednik Upravnog odbora Udruženja „Lepenica, naš kraj“, Milan Stevanović.