Info

Novi izgled Zelene pijace sa podzemnom garažom do kraja ove godine (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
18:00 | Petak, 05 06 2020

U toku je rekonstrukcija Zelene pijace “Centar”, koja će biti završena do kraja ove godine, a obuhvata izgradnju podzemne garaže, uređenje platoa, izgradnju nadstrešnice, dva mlečna paviljona, restauraciju matične zgrade iz 1929. godine. To je najavio direktor Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” Nemanja Dimitrijević tokom današnje posete ovom gradilištu premijerke Ane Brnabić. Vrednost radova je 293 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz dugoročnog investicionog kredita ovog preduzeća.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je u okviru današnje posete Kaguejvcu obišla i radove na rekonstukciji Zelene pijace “Centar”, koji su stratovali tokom maja. Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” Nemanja Dimitrijević je predstavio Brnabićevoj čitav projekat, nakon čega su obišli gradilište.

Rekonstrukcija obuhvata izgradnju podzemne garaže, sa uređenjem platoa i sređivanjem parkovskih površina, restauraciju matične zgrade iz 1929. godine, kao i izgradnju nadstrešnice sa izdvojenim mlečnim paviljonima za prodaju jaja, mlečnih i mesnih proizvoda. Predviđeni rok za izvođenje radova je 210 radnih dana, a finansiraju se sa 293 miliona dinara iz dugoročnog investicionog kredita ovog preduzeća.

Za sada radovi idu dobro, očekivanim tempom, i nadam se da ćemo posao privesti kraju u predviđenom roku. Kada je reč o matičnom objektu, on je pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika kulture i biće vraćen u izvorno stanje iz 1929. Ideja nam je da po uzoru na velike evropske pijace, u cenrtralnom delu tog objekta organizujemo prodaju tradicionalnih proizvoda iz Šumadije. Pored toga, lokalni u njemu će biti organizovani drugačije u odnosno na to kako su bili do sada”, rekao je Dimitrjević. 

Kada je reč o novo izgledu Zelene pijace centar, najavljeno je da će se pod nadstrešnicom nalaziti oko 200 tezgi, kao i da će se u podzemnu garažu, koja će imati 53 parking mesta, ulaziti iz ulice Vuka Karadžića.

Radovi na rekonstrukciji Zelene pijace Centar trebalo bi da budu okončani do kraja ove godine.

Galerija slika